Realizacja Ustawy Śmieciowej
Realizacja Ustawy Śmieciowej
Apeluję do radnych, żeby zajęli się tematem nie dostarczania przez firmę odbierającą odpady komunalne wystarczającej ilości worków na odpady segregowane mieszkańcom lub wogóle nie dostarczanie na niektóre odpady worków.W tym roku jest TRAGEDIA. Przykład:Firma zabiera 3 worki z odpadami plastikowymi a pozostawia 1 worek - co robić z odpadami, to samo jest z innymi rodzajami worków. Przy rodzinie 3 lub więcej osobowej dostarczenie 1 worka wystarcza na tydzień.Przez jaki czas trzeba będzie zakupować worki za własne pieniądze? Zgodnie z Uchwałą Rady Gminy do obowiązków Gminy należy dostarczenie worków na odpady?
Nie dziwmy się zatem, że w lasach zaczęły się pojawiać śmieci i różne odpady. Radni do ROBOTY!!!
Nie dziwmy się zatem, że w lasach zaczęły się pojawiać śmieci i różne odpady. Radni do ROBOTY!!!
-
- VIP
Asiu
Bardzo dziękuję za zgłoszenie tego problemu. Dobrze, że o tym piszesz ponieważ jest to być może jedna z odpowiedzi na pytanie dlaczego śmieci pojawiają się w lesie.
Zaraz zadzwonię do UG w Poraju do P.Kierownika Adama Zaczkowskiego
i omówię problem. Tym bardziej, że w m-cu czerwcu 2015 odbędzie się przetarg dotyczący wyboru firmy , której powierzony zostanie odbiór odpadów w naszej gminie.
Doraźnie mogę podpowiedzieć, że worki można odbierać w UG w biurze
podawczym /na dole przy wejściu do UG/.
Pozdrawiam
ZP
Bardzo dziękuję za zgłoszenie tego problemu. Dobrze, że o tym piszesz ponieważ jest to być może jedna z odpowiedzi na pytanie dlaczego śmieci pojawiają się w lesie.
Zaraz zadzwonię do UG w Poraju do P.Kierownika Adama Zaczkowskiego
i omówię problem. Tym bardziej, że w m-cu czerwcu 2015 odbędzie się przetarg dotyczący wyboru firmy , której powierzony zostanie odbiór odpadów w naszej gminie.
Doraźnie mogę podpowiedzieć, że worki można odbierać w UG w biurze
podawczym /na dole przy wejściu do UG/.
Pozdrawiam
ZP
-
- VIP
Bruner ma rację, ustawa nie spełnia pokładanych w niej nadziei, wręcz jest to największy bubel ostatnich lat żeby nie powiedzieć przekręt.
Ci co wyrzucali śmieci do lasu dalej to robią, a Ci co nie mieli umów na wywóz śmieci dalej ich nie mają, nikt tego nie sprawdza.
Dawniej każdy sam mógł zdecydować komu, ile i za co płaci, nie odpowiadały mi usługi to zmieniłem firmę, teraz widać jak to działa.
Ci co wyrzucali śmieci do lasu dalej to robią, a Ci co nie mieli umów na wywóz śmieci dalej ich nie mają, nikt tego nie sprawdza.
Dawniej każdy sam mógł zdecydować komu, ile i za co płaci, nie odpowiadały mi usługi to zmieniłem firmę, teraz widać jak to działa.
-
- VIP
Informuję wszystkich, że w m-cu czerwcu 2015r. rozstrzygnięto przetarg na wywóz odpadów w naszej Gminie. Wygrała Firma Strach. Zaoferowała nam prawie o połowę niższe ceny niż SITA.
Zasugerowałam więc niższe ceny dla nas mieszkańców bo przecież gmina nie może na tym interesie zarabiać. Zobaczymy jak to będzie dalej ?
Od 01.07.2015 r. już nowa Firma będzie nas obsługiwać( podobno bez zmiany koszy.)
Pozdrawiam
ZP
Zasugerowałam więc niższe ceny dla nas mieszkańców bo przecież gmina nie może na tym interesie zarabiać. Zobaczymy jak to będzie dalej ?
Od 01.07.2015 r. już nowa Firma będzie nas obsługiwać( podobno bez zmiany koszy.)
Pozdrawiam
ZP