Zanim poślemy nasze dzieci na Halloween przeczytajmy:
http://sanctus.pl/index.php?grupa=66&podgrupa=88&doc=33
Czy ktoś w ogóle zastanawia się czyje to jest "święto"?
Pozdrawiam
M.S.
Zanim pójdziesz ze swoim dzieckiem na Halloween.
-
- Mieszkaniec
Tak, tak.
Po nowoczesnych Żarkach L krąży co roku tyle przebranych hallowenowych ludzików, że 31 października strach wychodzić na ulicę...
A może nie? Może po prostu niektórym szkoda garści cukierków? I boją się tricka, bo na treata ich nie stać? Może niektórzy wolą, żeby ich dzieci się opychały przed TV 31 października? Proszę, nie popadajmy w przesadę. Bo za niedługo dojdzie do tego, że w Żarkach L będziemy chodzić po domach i palić "tego szatańskiego Harrego Pottera".
Czy w takim razie mogę sobie jutro upiec ciasto dyniowe z wydrylowanej dyni, którą chętnie postawię przed oknem? Bardzo proszę o odpowiedź, bo nie wiem czy mam usiąść i płakać, że zmarnuje dar Matki Ziemi jakim jest dynia...
Po nowoczesnych Żarkach L krąży co roku tyle przebranych hallowenowych ludzików, że 31 października strach wychodzić na ulicę...
A może nie? Może po prostu niektórym szkoda garści cukierków? I boją się tricka, bo na treata ich nie stać? Może niektórzy wolą, żeby ich dzieci się opychały przed TV 31 października? Proszę, nie popadajmy w przesadę. Bo za niedługo dojdzie do tego, że w Żarkach L będziemy chodzić po domach i palić "tego szatańskiego Harrego Pottera".
Czy w takim razie mogę sobie jutro upiec ciasto dyniowe z wydrylowanej dyni, którą chętnie postawię przed oknem? Bardzo proszę o odpowiedź, bo nie wiem czy mam usiąść i płakać, że zmarnuje dar Matki Ziemi jakim jest dynia...
-
- Mieszkaniec
Dla dzieci tak - dzieci rozumieją to tak jak przekazują im rodzice, szkoła itp.matek_08 wrote:Nie popadajmy w przesadę.
Dla dzieci to jest tylko i wyłącznie okazja do przebierania i dobrej zabawy
Dla dorosłych sprawa powinna być jasna.
Halloween to nie tylko niewinne przebieranie, dynie itp.
Halloween to najwieksze święto satanistów. La Vey w swojej bibli szatana wymienia to "święto" jako największe dla czcicieli szatana.
Zagrożenie tym świętem i skutki dla naszych dzieci potwierdzają w Kościele Katolickim egzorcyści.
Każdy postepuje według własnej woli.
Można potraktować całą sprawę z uśmiechem i lekceważeniem, można też do sprawy podejść poważnie.
Pozdrawiam
M.S.
Uważam ten zwyczaj za sztuczny i na siłę przeszczepiany do naszej kultury. Jest to oczywiście popierane przez korporacje które widza interes i okazje do dodatkowego zarobku. Ale nie przesadzajmy z oskarżaniem wychowawców o szerzenie satanizmu i praktyk okultystycznych.
A nauczyciel powinien oczywiście nadać temu jakiś kontekst, że jest to zwyczaj z innego kraju itd. i załatwione.
A nauczyciel powinien oczywiście nadać temu jakiś kontekst, że jest to zwyczaj z innego kraju itd. i załatwione.
Taaaak. Faktycznie. 100% mieszkańców ŻL przegląda to forum i to dlatego, że autor tematu przedstawił swój punkt widzenia, "nie posłali" oni dzieci na Hallowen...widz wrote:Apel do rodziców był słuszny i wlaściwie zadziałał. Dziękujemy Michał za te wyjaśnienia.
Ludzie! W co Wy wierzycie?! Ja wiem dlaczego dzieci nie biegały po domach. Powiedzieć Wam?
...
Bo było zimno jak cholera.