Dopalacze w Szkole Podstawowej i Gimnazjum
Dopalacze w Szkole Podstawowej i Gimnazjum
Witam jestem tu nowy ale długo mieszkający.Jestem zaniepokojony sytuacją w naszej szkole , ponieważ wiem od dzieci z Gimnazjum i Szkoły Podstawowej o zażywaniu dopalaczy w czasie przerw lekcyjnych a żaden z nauczycieli nie widzi badż bardziej nie chce widzieć co się dzieje .
Dlaczego tak jest !!!!!!!!!!!!!!!
Dlaczego tak jest !!!!!!!!!!!!!!!
1. Nikt tu nie oczernia i nie próbuje oczerniać kadry nauczycielskiej .Chodziłem do tej szkoły i nie mam do niej nic ani do nauczycieli Tylko miłe wspomnienia...
2. Ktoś piszę że jest taki problem i trzeba coś z tym zrobić a od razu jest jechany w drugą stronę [ciekawe dlaczego?]...
3. Teraz już się nie dziwię że nikt na forum Żąreckim nie chce pisać i nikt tu nie wchodzi.
4. Trzeba działać samemu i nic się tu nie odzywać bo zaraz jest wszystko obracane w drugą stronę.
2. Ktoś piszę że jest taki problem i trzeba coś z tym zrobić a od razu jest jechany w drugą stronę [ciekawe dlaczego?]...
3. Teraz już się nie dziwię że nikt na forum Żąreckim nie chce pisać i nikt tu nie wchodzi.
4. Trzeba działać samemu i nic się tu nie odzywać bo zaraz jest wszystko obracane w drugą stronę.
Myślicie, że w Żarkach letnisku nie ma takiego problemu, to jesteście naiwni, lub nie chcecie tego widzieć. TO dotarło wszędzie, do nas też. Niebieski słusznie zrobił, że poruszył ten temat publicznie, teraz coś się zadzieje. Gdyby zgłosił problem na Policję, musiałby przedstawić twarde dowody, których pewnie nie ma? Zgłaszając nauczycielowi, czy dyrektorowi, tez byłby efekt zerowy. Teraz zawrzało, ktoś może zadzwoni na Policję, rodzicom otworzą się oczy, będą bardziej obserwować swoje pociechy? Nauczyciele też zajmą się sprawą bo już wiedzą, że temat jest znany wszystkim.
Zapytajcie swoje pociechy w luźnej rozmowie po ile można kupić te świństwa, one wam podadzą dokładną cenę
Zapytajcie swoje pociechy w luźnej rozmowie po ile można kupić te świństwa, one wam podadzą dokładną cenę
-
- VIP
Małgosiu , zapytałaś " co o tym sądzą radni?".
Odpowiem we własnym imieniu.
Moje wnuki chodzą do pierwszych klas szkoły podstawowej. Sądzę, że jeszcze nie kupują dopalaczy.
Ale osobą odpowiedzialną za ten problem jest organ prowadzący czyli Pan Wójt Gminy Poraj, Kierownik ZEAS-u, Pani Dyrektor Szkoły, Nauczyciele,
pozostali pracownicy obsługi. Wielka odpowiedzialność spoczywa również na szanownych Rodzicach i Dziadkach.
Co mogę jako radna? Mogę jedynie poprosić wszystkie w/w instytucje o zwrócenie szczególnej uwagi na nasze dzieci i młodzież oraz na inne obce osoby wchodzące do szkoły. Wszyscy wspólnie powinniśmy reagować na ten
problem.
Obiecuję również poruszyć to zagadnienie na najbliższej Komisji Oświaty Rady Gminy , która będzie w dniu 27.01.2016r.
pozdrawiam
ZP
Odpowiem we własnym imieniu.
Moje wnuki chodzą do pierwszych klas szkoły podstawowej. Sądzę, że jeszcze nie kupują dopalaczy.
Ale osobą odpowiedzialną za ten problem jest organ prowadzący czyli Pan Wójt Gminy Poraj, Kierownik ZEAS-u, Pani Dyrektor Szkoły, Nauczyciele,
pozostali pracownicy obsługi. Wielka odpowiedzialność spoczywa również na szanownych Rodzicach i Dziadkach.
Co mogę jako radna? Mogę jedynie poprosić wszystkie w/w instytucje o zwrócenie szczególnej uwagi na nasze dzieci i młodzież oraz na inne obce osoby wchodzące do szkoły. Wszyscy wspólnie powinniśmy reagować na ten
problem.
Obiecuję również poruszyć to zagadnienie na najbliższej Komisji Oświaty Rady Gminy , która będzie w dniu 27.01.2016r.
pozdrawiam
ZP
Majeczka widzę że masz problem ze sobą!!! Nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie czytaj i nie wchodż na to forum!!! Jak bym wiedział [kto kiedy gdzie] to bym się nie pytał na tym forum co robić.Tak jak nie chcesz żeby pielęgniarki sprawdzały włosy twoich dzieci tak samo nie chcesz żeby problem ten się rozwiązał.Masz coś do ukrycia.
Przeczytaj sobie kilka razy powtarzam KILKA RAZY post Jaśka może coś zrozumiesz. Chociaż po przeczytaniu twoich postów z różnych tematów wątpie w to . Widzę ,że ty nie bronisz tej szkoły nie chcesz aby panował tam ład i porządek.
Przeczytaj sobie kilka razy powtarzam KILKA RAZY post Jaśka może coś zrozumiesz. Chociaż po przeczytaniu twoich postów z różnych tematów wątpie w to . Widzę ,że ty nie bronisz tej szkoły nie chcesz aby panował tam ład i porządek.
Last edited by niebieski on 17 Jan 2016, 13:05, edited 1 time in total.
majeczka.... jest nowy na forum (czytaj bez emocji ) a ja uważam że przede wszystkim to wina rodziców .... dziecko w szkole jest krócej niż w domu...i jeśli ma zaufanie do rodziców to powie jak .....coś jest nie tak..... nauczyciel ...też powinien zauważyć , ale trudne to jest bo w klasie nie jest jedno dziecko , tylko klasa np.15-20 osób..... ale wszyscy razem powinni działać przeciw tej ....zarazie , od zaraz i nie czepiać się tych co wiedzą tylko być czujnym i mieć dowody .....inaczej będzie źle !!!!
A wracając do tematu, to radziła bym Dyrekcji tej cudownej szkoły zajęcie się tym tematem i faktycznie słyszałam jak Pani Dyrektor SP chwali się monitoringiem zainstalowanym na korytarzach.
Chyba że to tylko atrapy jak wszystkie kamery w Gminie Poraj i nie można z nich nic zobaczyć.
A co do Policji pod szkołą ostatnio (pisał niebieski) to było to dmuchanie w alkomat więc raczej z dopalaczami nie miało to nic wspólnego.
Drżeli niektórzy nauczyciele, ciekawe kto w tym dniu nie dotarł do pracy i skręcił w las...
Chyba że to tylko atrapy jak wszystkie kamery w Gminie Poraj i nie można z nich nic zobaczyć.
A co do Policji pod szkołą ostatnio (pisał niebieski) to było to dmuchanie w alkomat więc raczej z dopalaczami nie miało to nic wspólnego.
Drżeli niektórzy nauczyciele, ciekawe kto w tym dniu nie dotarł do pracy i skręcił w las...
majeczko odbierasz słowa niebieskiego zbyt osobiście, jemu raczej nie chodziło o to by kogokolwiek oczerniać czy szkalować imię szkoły. Chyba rzeczywiście należysz do grona nauczycielskiego.
niebieskiemu chodziło o zwrócenie uwagi na ten problem, nie wszyscy wiedzą, niektórzy nie chcą wiedzieć, że jest to problem nasz i naszych dzieci.
Wszyscy tu się raczej znamy więc jeśli jakiś obcy wszedł do szkoły i rozprowadza narkotyki to nie powinno być problemu z namierzeniem delikwenta, mając na uwadze szkolny monitoring jak i pracowników szkoły.
Inna sprawa że z dziećmi trzeba rozmawiać i uświadomić im jak wielkie jest to zagrożenie. Dla chcącego nic trudnego, także zdobycie dopalaczy nie jest żadnym problemem w naszym kraju.
niebieskiemu chodziło o zwrócenie uwagi na ten problem, nie wszyscy wiedzą, niektórzy nie chcą wiedzieć, że jest to problem nasz i naszych dzieci.
Wszyscy tu się raczej znamy więc jeśli jakiś obcy wszedł do szkoły i rozprowadza narkotyki to nie powinno być problemu z namierzeniem delikwenta, mając na uwadze szkolny monitoring jak i pracowników szkoły.
Inna sprawa że z dziećmi trzeba rozmawiać i uświadomić im jak wielkie jest to zagrożenie. Dla chcącego nic trudnego, także zdobycie dopalaczy nie jest żadnym problemem w naszym kraju.
Tak, tak, jeżeli to ta żona Zdziśka o której ja też myślę, to na prawdę piękna dziewczyna Tylko ten mąż majeczki, to raczej nie ma na imię ZDZICHU?zielony wrote:a ZDZICHU wiem w jakim okręgu mieszka i może to jest emerytowany policjant? Kiedyś pisał, że ma żonę nauczycielkę? Zapomniał dodać "Piękną żonę"