Pytanie o zagospodarowanie przestrzenne
Pytanie o zagospodarowanie przestrzenne
Witam,
jestem letniskowcem z 20 letnim "stażem" w Żarkach Letnisko. Chciałbym uzyskać od Państwa odpowiedź co takiego wydarzyło się na tyłach ulicy Podleśnej, gdzie wycięto przez zimę dużą połać lasu.
Jakie jest przeznaczenie tego miejsca ?
Bardzo mnie ta sprawa martwi, podobnie jak kwestia nowego projektu kościoła, który był tak mocno wspierany przez moją rodzinę w przeszłości.
Dziękuję z góry za odpowiedź
jestem letniskowcem z 20 letnim "stażem" w Żarkach Letnisko. Chciałbym uzyskać od Państwa odpowiedź co takiego wydarzyło się na tyłach ulicy Podleśnej, gdzie wycięto przez zimę dużą połać lasu.
Jakie jest przeznaczenie tego miejsca ?
Bardzo mnie ta sprawa martwi, podobnie jak kwestia nowego projektu kościoła, który był tak mocno wspierany przez moją rodzinę w przeszłości.
Dziękuję z góry za odpowiedź
Last edited by Marcin on 10 Jun 2015, 10:30, edited 1 time in total.
Ta wycinka lasu to ciekawe? To chyba lasy prywatne, lecz kto mógł dostać zgodę na taką całkowitą wycinkę? Lądowisko pod helikopter raczej nie, pas startowy, to byłoby już przegięcie
Co do rozbudowy kościoła, to tutaj na forum zdecydowana większość była za pozostawieniem takiego kościoła jaki jest. Jak wypowiadają się nieinternetowi nie wiem, nie chodzę na zakupy, nie siedzę w parku. rano do pracy, wieczorem do domu i tyle
Co do rozbudowy kościoła, to tutaj na forum zdecydowana większość była za pozostawieniem takiego kościoła jaki jest. Jak wypowiadają się nieinternetowi nie wiem, nie chodzę na zakupy, nie siedzę w parku. rano do pracy, wieczorem do domu i tyle
Zdjęciem satelitarnym powyżej proszę się nie sugerować, bo nie jest aktualne. Połać którą tam widać to tylko mała część wyciętego lasu. W rzeczywistości jest to czerwony obraz zaznaczony na zdjęciu poniżej.
Załączam również jedno zdjęcie z ziemi.
Właścicielem działki jest Skarb Państwa.
Stąd też moje zapytanie kto dopuścił do wycięcia tych drzew.
Załączam również jedno zdjęcie z ziemi.
Właścicielem działki jest Skarb Państwa.
Stąd też moje zapytanie kto dopuścił do wycięcia tych drzew.
Nic się nie dowiedziałem, to jakaś tajemnicza sprawa? Wg map to jest na Dzierżnie, w pobliżu mają swoje siedliska Burmistrz Myszkowa, Naczelny Gazety Myszkowskiej, Prezes Sokpolu i inni, chyba też majętni bo na Geoportalu widać ogromne zabudowania. Jeżeli ten las jest Skarbu państwa, to zarządza nim Starosta, Pan Lasecki, też kolega Może to dlatego taka tajemnica?
Nasza Polakowa zamilkła, bo się takiej władzy boi , to nie Gmina Poraj droga Dzidziu
Nasza Polakowa zamilkła, bo się takiej władzy boi , to nie Gmina Poraj droga Dzidziu
No i co ? Du*a. Radni bezradni Sołtys też bezradny? Pamiętam jaka była awantura, gdy wycinano jedno drzewo przy basenie, które kolidowało z ogrodzeniem. Pamiętam akcję ochrony drzew na ulicy Akacjowej, tam mało brakowało a trzech działaczy ochrony drzew prawie, że przywiązywało się łańcuchami do starych akacji, a tutaj kicha
Nasz radny powiatowy Krzysztof, też nie zabierze głosu, bo to ta sama partia co starosta Lasecki.
Wg mnie to "elita" coś tutaj kombinuje wielkiego. Już wykombinowali, bo jak las wycięty, to teraz już dostaną pozwolenie na budowę wszystkiego co sobie wymyślili?
Może zainteresować media? Rozesłać do różnych instytucji, może jakiś dziennikarz śledczy podejmie temat? Może ktoś ma już doświadczenie w tym?
Wg mnie to "elita" coś tutaj kombinuje wielkiego. Już wykombinowali, bo jak las wycięty, to teraz już dostaną pozwolenie na budowę wszystkiego co sobie wymyślili?
Może zainteresować media? Rozesłać do różnych instytucji, może jakiś dziennikarz śledczy podejmie temat? Może ktoś ma już doświadczenie w tym?
p. Krzysiu nie pilnuj cieplutkiej posady żonki ,tylko zacznij działać , bo ten las wycięli tuż pod twoim nosem proponuję rowerek , przyciemnione okularki, aparat i zabawę w paparazzi lub tak http://funny-pictures.funmunch.com/funn ... re-33.html
szkoda ,że w Dzierżnie nie ma bajora , bo tak też można
http://funzypics.com/board/pins/230/21795
och Krzysiu , jak ty kiepsko myślisz GŁOWĄ
szkoda ,że w Dzierżnie nie ma bajora , bo tak też można
http://funzypics.com/board/pins/230/21795
och Krzysiu , jak ty kiepsko myślisz GŁOWĄ
Drodzy Państwo,
sprawa jest arcyboleśnie prosta: jeżeli nie będzie jasnej i przejrzystej odpowiedzi ze strony urzędników w tej sprawie to uruchomię wszelkie możliwe mechanizmy (a mam ich sporo), aby niekompetentne osoby przestały sprawować funkcje, które obecnie zajmują.
Tak jak wcześniej wspominałem, nie jestem mieszkańcem ŻL, ale tak jak i Wam zależy mi na zachowaniu ładu i uroku tej wspaniałej miejscowości.
Nadal chciałbym wierzyć, że to zwykła wycinka podyktowana warunkami środowiskowymi w tym miejscu, aczkolwiek wydaje mi się to mocno wątpliwe obecnie.
Tak więc szanowni urzędnicy, proszę się przygotować na burzliwe lato.
Pozdrawiam
sprawa jest arcyboleśnie prosta: jeżeli nie będzie jasnej i przejrzystej odpowiedzi ze strony urzędników w tej sprawie to uruchomię wszelkie możliwe mechanizmy (a mam ich sporo), aby niekompetentne osoby przestały sprawować funkcje, które obecnie zajmują.
Tak jak wcześniej wspominałem, nie jestem mieszkańcem ŻL, ale tak jak i Wam zależy mi na zachowaniu ładu i uroku tej wspaniałej miejscowości.
Nadal chciałbym wierzyć, że to zwykła wycinka podyktowana warunkami środowiskowymi w tym miejscu, aczkolwiek wydaje mi się to mocno wątpliwe obecnie.
Tak więc szanowni urzędnicy, proszę się przygotować na burzliwe lato.
Pozdrawiam
-
- VIP
-
- VIP
-
- VIP
Na dzisiejszej Sesji Rada Gminy podejmowała kilka uchwał w sprawie zmian w Planie Przestrzennego Zagosopodarowania - również w Żarkach Letnisku i Dzierżnie.
Z uwagi na niedostarczenie na Komisje Rady wymaganych dokumentów tj.czytelnych mapek , złożonych przez obywateli wniosków i niezbędnych informacjich w sprawie tych proponowanych zmian w PPZ projekty tych Uchwał powinny być wycofane z porządku obrad.
Tak się jednak nie stało. Zmiany w PPZ zostały przegłosowane większością głosów bez rozpoznania jakie przyniosą skutki w poszczególnych sołectwach.
Pozdrawiam
ZP
Z uwagi na niedostarczenie na Komisje Rady wymaganych dokumentów tj.czytelnych mapek , złożonych przez obywateli wniosków i niezbędnych informacjich w sprawie tych proponowanych zmian w PPZ projekty tych Uchwał powinny być wycofane z porządku obrad.
Tak się jednak nie stało. Zmiany w PPZ zostały przegłosowane większością głosów bez rozpoznania jakie przyniosą skutki w poszczególnych sołectwach.
Pozdrawiam
ZP