Zawiadomienia o Sesji Rady Gminy brak
-
- VIP
Zawiadomienia o Sesji Rady Gminy brak
Najbliższa Sesja Rady Gminy Poraj już w czwartek tj, 26.04.2018 r godz 9:00. Ogłoszenia o Sesji na tablicy ogłoszeń nie ma - jak zwykle.
Re: Zawiadomienia o Sesji Rady Gminy brak
Bo sołtysowi za to nie płacą. Zbiera tylko podatki bo z tego ma kasę.
A czy to jest obowiązek Sołtysa?
Ależ oczywiście, sołtys jest m.in. do kontaktów z gminą i przekazywania informacji do UG i z UG.
niestety ogłoszenia wieszane na tablicy ogłoszeń w ŻL (szczególnie te gminne ) ktoś zrywa czyniąc tym samym szkode dla mieszkańców...
ZG- skąd taka pewność, że ogłoszenie wisiało? Czy ty go tam wieszałeś? I ty wiesz, że zostało zerwane? A może ty zrywasz?

pogratulować widzowi logiki myślenia...powiesiłem ogłoszenie a później sam poszedłem je zerwać...
Widz alias Dzidzia Polak jak zawsze oskarża wszystkich o wszystko.
memento
Igor jak zwykle strzela jak kulą w płot i oskarża.
ZG- Znowu nie zrozumiałeś ja poddałem pod wątpliwość wiarygodność twojego stwierdzenia , że" ktoś zrywa ogłoszenia gminne". Żeby mieć taką pewność to trzeba to widzieć lub samemu to zrobić. Inaczej to są tylko przypuszczenia i gdybania.
ZG- Znowu nie zrozumiałeś ja poddałem pod wątpliwość wiarygodność twojego stwierdzenia , że" ktoś zrywa ogłoszenia gminne". Żeby mieć taką pewność to trzeba to widzieć lub samemu to zrobić. Inaczej to są tylko przypuszczenia i gdybania.
Nie są to żadne gdybania, w zaszłym roku sam osobiście wieszałem w ŻL na tablicy z logo gminy i na słupach ogłoszeniowych, ogłoszenia dotyczące np. montażu solarów czy też zbiórki tzw " gabarytów" ( stare meble itp). Ogłoszeń powieszonych w sobotę ok w godz. dopołudniowych , w niedzielę już nie było. Przytwierdzone taśmą i zszywaczem chyba same się nie oderwały... Nie były to żadne bzdury, reklamy czy materiały polityczne, zwykłe ogłoszenia wieszane dla powiadomienia mieszkańców, komuś jednak przeszkadzały.
TO zrobić porządną , zamykaną tablicę ogłoszeń i po sprawie, a można również poprosić dyrekcję szkoły i przedszkola o wywieszenie ogłoszenia na drzwiach wejściowych w/w placówek oświatowych, na pewno nie odmówią.Trzeba tylko chcieć!