Remont ulicy Wesołej

Dyskusje na temat lokalnych problemów.
Post Reply
Kluzo

Remont ulicy Wesołej

Post by Kluzo »

Dzień dobry,

czy ktoś ma jakieś informacje na temat remontu ulicy Wesołej? Przed wyborami samorządowymi temat był mocno nagłaśniany. Od tamtego czasu minęło już sporo czasu, a na ulicy nadal dziura na dziurze.

Czy coś się dzieje w tej sprawie? Fajnie by było wiedzieć, czy to faktycznie będzie realizowane, czy temat już "przepadł" razem z kampanią wyborczą.

Dajcie znać, jeśli coś wiecie. Niestety nie jestem na bieżąco z aktualną sytuacją.

Pozdrawiam.
Ania
Stały bywalec

Re: Remont ulicy Wesołej

Post by Ania »

Dzień dobry:)
Oczywiście, że temat nie przepadł bo firma Domax (ta sama co wykonuje nawierzchnie ul. Nadrzecznej, Grzybowej i PCK) miała lekkie opóźnienie w uzyskiwaniu decyzji zrid ale właśnie dostałam zaktualizowany harmonogram gdzie pokazują, że zaczynają od lipca 2025r.
Bacznie wyczekujemy realizacji a tymczasem wystąpiłyśmy o naprawę doraźną (skoro termin wejścia został przesunięty o 2 miesiące!).

Ponadto petycja odnośnie wykonania odwodnienia ulicy Letniskowej na włączeniu w ul. Wesołą oraz wybudowania chodnika od ul. Okrężnej do ul. Żurawiej uzyskała następująca odpowiedź z urzędu: "w pierwszej kolejności będzie realizowane odwodnienie ul. Letniskowej w rejonie skrzyżowania z ul. Wesołą. W tym celu podjęto czynności związane z wyborem wykonawcy na opracowanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej."
I co do samej realizacji (po określeniu kosztów) oraz wykonania chodnika - musza być zabezpieczone środki w budżecie (o co walczymy!).

Harmonogram jak i petycje, pisma - oczywiście mogę udostępnić. Proszę o email: radna.slaboszozga@gmail.com
Anna Słabosz-Ożga
Post Reply