Ogłoszenia na Tablicy Rady Sołeckiej
-
- VIP
Ogłoszenia na Tablicy Rady Sołeckiej
Zwracam się do Sołtysa i Rady Sołeckiej Żarek Letniska z apelem o usuwanie z gabloty nieaktualnych ogłoszeń.
Z góry uprzejmie dziękuję.
Z. Polak
Z góry uprzejmie dziękuję.
Z. Polak
Re: Ogłoszenia na Tablicy Rady Sołeckiej
Kiedy będą wybory na sołtysa?
-
- VIP
styczeń-luty 2019 zależy kiedy zostanie zwołane Zebranie Wiejskie - Sprawozdawczo-Wyborcze.
A co to w Żarkach nie ma innych radnych, żeby odpowiedzieć na te pytania? Zostali wybrani i to byłoby na tyle?
Pytanie do radnych i sołtysa - kto w tym roku odśnieża i posypuje drogi w Żarkach Letnisku?
-
- VIP
Tablica pusta czeka na ogłoszenia. Np o grudniowym terminie Sesji Rady Gminy Poraj bo jest już znany. Jest to 28.12.2018 r. (piątek) godz 11:00 Urząd Gminy Poraj.
Widziałem samochód P. Kidawy jak posypywał ulicę, to chyba on wygrał przetarg? Odśnieżanie mi się podoba i jest potrzebne, natomiast powtarzam kolejny raz, że z tym posypywaniem to przesada. Po co posypywać, po co zaśmiecać i być może solić nasze drogi? Mi to do niczego niepotrzebne, zakładam buty zimówki, opony zimowe i po problemie. A wam po co to posypywanie jest potrzebne?
Termin zebrania wiejskiego, na którym zostanie wybrany sołtys i rada sołecka zależy od wójta gminy. Zgodnie ze STATUTEM SOŁECTWA (takowy istnieje uchwalony przez Radę Gminy) wiejskie zebranie sprawozdawczo-wyborcze, to JEDYNE zebranie wiejskie , które zwołuje wójt, wsystkie inne zebrania zwołuje sołtys i rada sołecka i nie musi się terminu uzgadniać z wójtem. Warto by nowa rada o tym wiedziała.
Ależ ja zapytałam sołtysa i radnych! I co ?i nic!
Niestety ani Pan Sołtys ani Radni nie mają obowiązku czytania tego forum...
Obowiązek radnego i sołtysa to jest słuchanie głosów mieszkańców i nie tylko przed wyborami. Należy wsłuchiwać się w głosy mieszkańców i je realizować. Należy także przekazywać bieżące informacje mieszkańcom a my co mamy pustą tablice i pustą gablotę
były Posypywać chociażby same skrzyżowania bo na lodzie nawet najlepsze zimówki nie pomogą. praw fizyki nie oszukasz.
Najłatwiej nie odśnieżać, nie sypać , przyjdzie wiosna i będzie po sprawie , samo się roztopi.A że się ktoś połamie, samochód stuknie to jego wina po co wychodził/wyjeżdżał z domu?A co do liści ,to po co jest taka usługa?
Widz ma rację, radni mają obowiązek czytać stronę Żarek Letniska o sołtysie no wspomnę, bo to kopalnia wiedzy.
Jeśli jest odśnieżane to i musi być posypane. Jeśli nie ma być posypywane to lepiej żeby nie było odśnieżane, lepiej i bezpieczniej się jedzie po śniegu niż lodzie. Każdy kierowca to wie.Byly wrote: ↑17 Dec 2018, 10:07Widziałem samochód P. Kidawy jak posypywał ulicę, to chyba on wygrał przetarg? Odśnieżanie mi się podoba i jest potrzebne, natomiast powtarzam kolejny raz, że z tym posypywaniem to przesada. Po co posypywać, po co zaśmiecać i być może solić nasze drogi? Mi to do niczego niepotrzebne, zakładam buty zimówki, opony zimowe i po problemie. A wam po co to posypywanie jest potrzebne?
-
- VIP
Na tablicy ogłoszeń znów nieaktualne zawiadomienie. Kto jest za to odpowiedzialny? Jak nie ma czasu to niech odda komuś innemu klucz do gabloty.
Pod warunkiem, że nie nasypało 30 cm śnieguslimak wrote: ↑30 Dec 2018, 17:41Jeśli jest odśnieżane to i musi być posypane. Jeśli nie ma być posypywane to lepiej żeby nie było odśnieżane, lepiej i bezpieczniej się jedzie po śniegu niż lodzie. Każdy kierowca to wie.Byly wrote: ↑17 Dec 2018, 10:07Widziałem samochód P. Kidawy jak posypywał ulicę, to chyba on wygrał przetarg? Odśnieżanie mi się podoba i jest potrzebne, natomiast powtarzam kolejny raz, że z tym posypywaniem to przesada. Po co posypywać, po co zaśmiecać i być może solić nasze drogi? Mi to do niczego niepotrzebne, zakładam buty zimówki, opony zimowe i po problemie. A wam po co to posypywanie jest potrzebne?

Podobno w styczniu wybory sołtysa? Wybierzemy nowego i wszystko zacznie działać prawidłowo.Zdzisława Polak wrote: ↑30 Dec 2018, 19:31Na tablicy ogłoszeń znów nieaktualne zawiadomienie. Kto jest za to odpowiedzialny? Jak nie ma czasu to niech odda komuś innemu klucz do gabloty.
Jeżeli byłaby chętna objąć tę funkcję BARBARA to ja i cała moja liczna rodzina głosujemy za tą kandydaturą. Na dzień dzisiejszy nie widzę osoby bardziej kompetentnej i przede wszystkim chętnej do tej pracy.