27:1
27:1
Taka moja ciekawość, co mieszkańcy Żarek Letniska myślą o tym wyniku? Wczoraj oglądałem media publiczne i media komercyjne. Media publiczne uznały to za wielki sukces Polskiego rządu, natomiast wszyscy pozostali uznali za wielką kompromitację obecnych rządzących? Ja zgadzam się, że jest to kompromitacja rządu a inni mieszkańcy co uważają?
Re: 27:1
no, no i teraz musimy obowiązkowo pójść na głosowanie , żeby młodym matkom było jeszcze lepiej ...zwłaszcza tym , które mają bardzo niski dochód lub są całkowicie zależne od rodziców ... pewnie ,że 500 zł to mało , ale jest na mleko i pieluty 

Oj naiwna Ty Amelko oczywiście, że teraz jest, ale najczęściej na alkohol i głupoty niestety.Amelka wrote:no, no i teraz musimy obowiązkowo pójść na głosowanie , żeby młodym matkom było jeszcze lepiej ...zwłaszcza tym , które mają bardzo niski dochód lub są całkowicie zależne od rodziców ... pewnie ,że 500 zł to mało , ale jest na mleko i pieluty
Moje wnuki korzystają ...nie widzę alkoholu i głupot...oj ślimaczku , ty chyba nie masz w rodzinie małych dzieci
a tak na marginesie , obowiązkiem każdego państwa jest DBAĆ o matki i ich małe dzieci, by nie musiały wyjeżdżać i rodzić swe pociechy w obcym państwie....społeczeństwo się STARZEJE .

Oj mam dużo dzieci w rodzinie Amelko, a Ty albo życia nie znasz albo nie chcesz widzieć pewnych rzeczy.
Obowiązkiem każdego państwa jest dbać o każde dziecko i każdego obywatela a nie tylko o wybranych.
Państwo powinno zapewnić pracę bo za 20 lat będziemy mieli Armię 500+ bezrobotnych bez perspektyw i znowu będzie wielka emigracja za pracą. Państwo nie udźwignie socjalu dla tylu obywateli. Ludzie muszą zacząć zarabiać na siebie a nie wyciągać rękę po darmoszkę od państwa.
Obowiązkiem każdego państwa jest dbać o każde dziecko i każdego obywatela a nie tylko o wybranych.
Państwo powinno zapewnić pracę bo za 20 lat będziemy mieli Armię 500+ bezrobotnych bez perspektyw i znowu będzie wielka emigracja za pracą. Państwo nie udźwignie socjalu dla tylu obywateli. Ludzie muszą zacząć zarabiać na siebie a nie wyciągać rękę po darmoszkę od państwa.
Jakoś znam wiele matek, które nie oglądają się na państwo tylko pracują, są w stanie pogodzić pracę i wychowanie dzieci. Myślą przyszłościowo, muszą zarobić na przyszłą emeryturę. A ty widać życia nie znasz. Ciekawe z czego te niepracujące matki będą żyły jak dzieci dorosną i 500+ się skończy? Emerytury nie dostaną. Znów wyciągną rękę do państwa. Będzie płacz i zgrzytanie zębów.
Może zabrzmi to dziwnie, ale moim zdaniem obydwaj panowie mają rację, a w jakim stopniu to okaże się po pewnym czasie, bo nawet jeżeli ten rząd nie zdobędzie się na uczciwe badania skutków 500+, to są na szczęście niezależne instytuty badawcze, które takie badania przeprowadzą. Rozdawnictwo pieniędzy na pewno i wzmacnia i rodzi patologie, ale z całą pewnością większość beneficjentów dobrze ten dodatek wykorzysta, ale czysto prywatnie. Czy my jako społeczeństwo odniesiemy w przyszłości jakieś korzyści pozwolę sobie wątpić. Znacznie korzystniejsze byłyby działania zmierzające do zrównywania PŁAC ze średnimi unijnymi, ale to nie takie proste i na tym wyborów się nie wygrywa.
A co do 27:1 to blamaż 10-lecia.
A co do 27:1 to blamaż 10-lecia.
Zaczynają się skutki rządów populistów:
http://natemat.pl/204725,ten-miliarder- ... na-wyspach
http://natemat.pl/204725,ten-miliarder- ... na-wyspach