BUDOWA AMFITEATRU ROZPOCZĘTA
BUDOWA AMFITEATRU ROZPOCZĘTA
Wszystkich zainteresowanych oraz zaniepokojonych informujemy, że budowa amfiteatru została rozpoczęta i jeżeli nie nastąpią znowu tygodniowe deszcze zostanie zakończona do końca września. Zainteresowanych śledzeniem budowy odsyłam do strony internetowej Towarzystwa - hrabina.org
-
- VIP
Re: BUDOWA AMFITEATRU ROZPOCZĘTA
Faktycznie budowa rozpoczęta. Wykonano betonową scenę w kształcie koła i dwa murki.
Z informacji Zarządu TPŻL wiem, że budowę amfiteatru podzielono na II etapy, w tym roku będzie wybudowany amfiteatr ale bez dachu. Martwi mnie, że wykonanie dachu ma nastąpić dopiero w II etapie czyli na przyszły rok. Wygląda na to, że 200 tys. zł nie wystarczyło na wybudowanie amfiteatru z dachem.
Ciekawi mnie czy wykonawcę wybrano w drodze przetargu czy wyboru ofert? Ile firm zgłosiło swoje oferty?
Dodam jeszcze jedno spostrzeżenie, skoro mamy mało pieniędzy na wybudowanie amfiteatru z dachem - to należy zawnioskować na Zebraniu Wiejskim w Żarkach Letnisku o przeznaczenie całego Funduszu Sołeckiego na budowę amfiteatru.
Zebranie Wiejskie już w najbliższy poniedziałek -20.09.2021 r. godz. 17:00 w Szkole Podstawowej w Żarkach Letnisku.
Zapraszam
Z informacji Zarządu TPŻL wiem, że budowę amfiteatru podzielono na II etapy, w tym roku będzie wybudowany amfiteatr ale bez dachu. Martwi mnie, że wykonanie dachu ma nastąpić dopiero w II etapie czyli na przyszły rok. Wygląda na to, że 200 tys. zł nie wystarczyło na wybudowanie amfiteatru z dachem.
Ciekawi mnie czy wykonawcę wybrano w drodze przetargu czy wyboru ofert? Ile firm zgłosiło swoje oferty?
Dodam jeszcze jedno spostrzeżenie, skoro mamy mało pieniędzy na wybudowanie amfiteatru z dachem - to należy zawnioskować na Zebraniu Wiejskim w Żarkach Letnisku o przeznaczenie całego Funduszu Sołeckiego na budowę amfiteatru.
Zebranie Wiejskie już w najbliższy poniedziałek -20.09.2021 r. godz. 17:00 w Szkole Podstawowej w Żarkach Letnisku.
Zapraszam
Wyłonienie wykonawcy odbyło się zgodnie z procedurą, chętnych do realizacji inwestycji było mało. Robimy co możemy aby wykonać jak najwięcej prac jeszcze w tym roku.
-
- VIP
A ilu było chętnych i za jakie kwoty? Jeśli można zapytać? A ile ma kosztować ten amfiteatr bez dachu?
Niestety nie wszystkim się podoba nowa inwestycja w naszej miejscowości. W zeszłym tygodniu wandale pomazali świeżo wybudowaną ścianę, malując na niej nazistowskie symbole i obraźliwe napisy, w wcześniej wyrwali podstawę kosza zabetonowaną w ziemi i potrzaskali jedną ławkę. O ciągłym zaśmiecaniu terenu amfiteatru już nie wspomnę.
Takie wybryki chuligańskie nie świadczą, że komuś się nie podoba amfiteatr. To młodzież szkolna, która niestety lubi się czymś takim popisywać
Takie zjawiska popisywania się w śród młodzieży występowały, występują i będą występować. Młodzież musi coś narozrabiać. Byłem też młodzieniaszkiem i też podobne rzeczy robiłem
Moje dzieci podobnie. Chociaż pewnie wiem tylko o niektórych, o tych co chciały mi opowiedzieć. To co one wyprawiały do dziś mnie bawią
Napisy należy zamalować, kosz zabetonować ponownie. Drugi raz zrobienie takiego psikusa już ich nie bawi, pewnie zrobią coś innego 

Bardzoś łaskawy były dla tej "młodzieży szkolnej". Ale napisy trzeba zamalować, a to kosztuje, ławkę trzeba dokupić bo zniszczono jej metalowe elementy i to też kosztuje. A w ogóle gzie tu jakiś pomysł, jakaś fantazja, jak na młodzięż, przystało, nie, oni jak troglodyci - prymitywne walenie betonem w ławkę. Goryl jak go roznoszą emocje to wali się łapskami we własne piersi, a oni powinni postukać sie w łepetyny.
Były!!!
,,... To co one wyprawiały do dziś mnie bawią. Napisy należy zamalować, kosz zabetonować ponownie..."
Z takim podejściem zapraszamy do naprawienia szkód z wkładem własnym.
,,... To co one wyprawiały do dziś mnie bawią. Napisy należy zamalować, kosz zabetonować ponownie..."
Z takim podejściem zapraszamy do naprawienia szkód z wkładem własnym.
-
- VIP
Ktoś opublikował na stronie Żarek L. artykuł pt. " Uroczyste podpisanie i wmurowanie aktu erekcyjnego pod budowę Leśnego Amfiteatru" w Żarkach Letnisku. Ale w treści tego artykułu jest wiele przekłamań- nawet data. Ta uroczystość odbyła się w dniu 13.10.2021r (środa) o godz. 11:00 a nie jak podano 09.10.2021r (sobota).