Witam,
Co roku w wakacje bywam w Żarkach Letnisko i pamiętam że bar Sosenka zawsze był czynny przez okres wakacji - otwierany był od maja do końca wakacji. W końcu czerwca przejeżdżając przez ŻL podjechałem pod Sosenkę a tam zamknięte... Zero stolików przed... Ktoś wie jak sytuacja wygląda teraz?
Bar Sosenka
Re: Bar Sosenka
Proszę się zapytać tego, kto zamkął im dostęp do ulicy Księżycowej. Kto wskazał ,że droga gminna kończy się tam gdzie wbite są słupki.
Widzu, po co piszesz, że mamy kogoś pytać, jak wiesz to napisz, ulicę zamknął Pani/Pani taki a taki, pod decyzją podpisał się taki a taki. Mamy się teraz domyślać, ze ulicę zamknął sołtys albo radna Polak, bo szerzyło się pijaństwo w jej okolicy?
A myśl sobie co chcesz. Jak jesteś ciekawy to zapytaj właścicieli Sosenki albo kier. gospod. kom. Urzędu Gminy w Poraju.
Słupki postawione (w sensie już stały) były jeszcze w zeszłym roku podczas wakacji od strony wejścia - czy dobrze rozumiem że teraz odcięto dostęp do wejścia całkowicie?
Słupki już stoją niejeden rok ( postawione przez właściciela lodziarni), a P. Gradek mieli w tym roku inne plany na lato, wolno im bo to ich prywatny lokal. Inna sprawa, że trochę szkoda Sosenki, wpisała się w Żarecki "krajobraz".....
Skoro sugerujesz dwa posty niżej, że wiesz czyja to sprawa, to napisz. Teraz kręcisz odsyłając mnie do właściciela sosenki, czy jakiegoś kierownika z Gminy? Nie mam zamiaru szukać kogoś by mi to wszystko wyjaśnił, bo to mnie guzik obchodzi, ale skoro taki post znalazł się na tym forum, to przeczytałbym kto załatwił sosenkę?widz wrote:A myśl sobie co chcesz. Jak jesteś ciekawy to zapytaj właścicieli Sosenki albo kier. gospod. kom. Urzędu Gminy w Poraju.
Zielony, dlaczego od razu ZAŁATWIŁ? Ktos interes otwiera, ktos zamyka panta rei jak mówił ben Akiba.
memento
ZAŁATWIŁ tak jakoś samo się napisało
tak chyba wynikało z powyższych postów? Słyszałem, że Pan z Sosenki hoduje lamy czy strusie i być może lepiej mu idzie niż ta SOSENKA? Wiem że lamy bardzo się różnią od strusi, ale nie zapamiętałem co hoduje, zakodowałem tylko w głowie, że jakieś nie nasze gatunki 

A mnie żal SOSENKI , bo było dobre jedzenie i obsługa też bez zarzutu ..... ceny przystępne ! Jestem zawiedziona
bo lubiłam i to dość często gościć tam na obiedzie 

Rzeczywiście jedzonko było dobre - domowe i niedrogo.