Trędowata w Letniskowcu
Trędowata w Letniskowcu
Wyszedł letni numer Letniskowca, zupełnie udany, wreszcie poświęcony sprawom naszej miejscowości. Teksty poprawnie napisane, chociaż niektórym pomylił się PROCEDER z PRECEDENSEM i okładka mdła "do bólu"ale czyta się dobrze, więc może przełamano już złą passę numerów o niczym. Jest tylko jeden wyjątek, nie podam tytułu tego tekstu, bez trudu odgadniecie go sami. Tak pretensjonalnego, żeby nie powiedzieć kabotyńskiego tekst dawno nie czytałam.Jego twórca, zamiast pisać powinien więcej czytać i to nie tylko Mniszkównę.
Umiejętność klecenia rymów to grafomaństwo nie poezja. Dobrze, że te spotkania odbywają się w gronie samych "twórców" bo nieprzygotowanemu uczestnikowi skutecznie obrzydziłyby poezję.
Umiejętność klecenia rymów to grafomaństwo nie poezja. Dobrze, że te spotkania odbywają się w gronie samych "twórców" bo nieprzygotowanemu uczestnikowi skutecznie obrzydziłyby poezję.
Dawno nie recenzowałem Letniskowca, bo pisać nie było o czym, a pastwić się nad redakcją nie chciałem. Zgadzam się z Barbara w ocenie rzeczonego tekstu, ale jestem wyrozumiały w ocenie takich spotkań, bo każda aktywność osób starszych jest godna poparcia. Czy haftuje się serwetki, rozwiązuje krzyżówki czy "tworzy poezje" to świetnie, że ludzie wychodzą z domów i chcą przebywać ze sobą. A pisząc o tym, jak mówił poeta, trzeba dać WŁAŚCIWĄ POSTAĆ RZECZY.
Jak kupujÄ .....LETNISKOWCA .... to chcÄ wiedzieÄ co dzieje siÄ u nas !!! a po trosze ...co w gminie ?.... Opowiadania i fabuĹÄ czytam z ksiÄ
Ĺźek !!! Widocznie tak jest jak pisaĹam ..... NIC W Ĺť-L .... siÄ nie dzieje ... kaĹźdy Ĺźyje dla siebie ... a reszta siÄ ....nie liczy !!! WIOCHA zostanie WIOCHÄ ~!!!
-
- VIP
Re: Trędowata w Letniskowcu
Jak widać forum jest czynne.