PRL zniknie z ulic z miast i wsi
PRL zniknie z ulic z miast i wsi
Jak podała GW do sejmu wpłynął projekt PiS by "pożegnać" nazwy ulic i budynki użyteczności publicznej które kojarzą się z PRL. Wisi mi to, niech zmieniają 1 maja na 3 maja, żołnierzy radzieckich na żołnierzy amerykańskich, ale jestem przeciw, by u nas W Żarkach Letnisku zmienili nazwę szkoły z Imieniem Pokoju , na Jana Pawła, czy Lecha Kaczyńskiego. Nasza szkoła ma piękną nazwę POKOJU" jak zmienią na którąś z wymienionych będzie szkoła Wojny i kłótni!!! Proponuje zrobić taką sondę na stronie i zobaczymy wyniki. Może jeszcze są jakieś ulice które też każą nam zmieniać, bo "mądrym" będą się z czymś kojarzyły?
-
- VIP
Były , co Ty pleciesz?. Szkoła Podstawowa nosi imię Pokoju zaś Gimnazjum
Jana Pawła II. Tak było i tak jest nikt nie zmienił i nie myśli zmieniać.
Zmieniona została nazwa jednej ulicy z 22-Lipca na Hr. Raczyńskiej w Ż.L. i to już bardzo dawna. Wydaje mi się, że nie mamy takich nazw kontrowersyjnych. Nie ma potrzeby zmieniać i robić sondy.
Masz dziwne skojarzenia, że od nazwy np.szkoły uzależniona jest atmosfera
w szkole.
Jana Pawła II. Tak było i tak jest nikt nie zmienił i nie myśli zmieniać.
Zmieniona została nazwa jednej ulicy z 22-Lipca na Hr. Raczyńskiej w Ż.L. i to już bardzo dawna. Wydaje mi się, że nie mamy takich nazw kontrowersyjnych. Nie ma potrzeby zmieniać i robić sondy.
Masz dziwne skojarzenia, że od nazwy np.szkoły uzależniona jest atmosfera
w szkole.