WRESZCIE BŁOGA CISZA.....
WRESZCIE BŁOGA CISZA.....
jaka cisza i święty spokoj
List Pana Wójta jest piękny . szkoda tylko, że nie zawiera żadnych liczb.
dla przykładu ile kosztuje wydrukowanie listu i dostarczenie do mieszkańców całej gminy? I w jakim celu?
dla przykładu ile kosztuje wydrukowanie listu i dostarczenie do mieszkańców całej gminy? I w jakim celu?
SZANOWNY RADNY P. KRZYSZTOFIE KLIMEK
APELUJĘ DO PANA O ODROBINĘ SKROMNOSCI. Z PANA PRZECHWAŁ WYNIKA, ŻE ORLIK W ŻARKACH LETNISKO TO TYLKO PANA ZASŁUGA, A TAK WCALE NIE JEST.
APELUJĘ DO PANA O ODROBINĘ SKROMNOSCI. Z PANA PRZECHWAŁ WYNIKA, ŻE ORLIK W ŻARKACH LETNISKO TO TYLKO PANA ZASŁUGA, A TAK WCALE NIE JEST.
List skierował Wójt gminy do mieszkańców, w tym skierowanym do nas przedstawił wszystkie tegoroczne działania na rzecz Żarek Letniska, nie ma w nim niestety nic nowego, kto był na ostatnim zebraniu wiejskim, słyszał dokładnie to samo. Niestety ani słowa o tym, dlaczego I etap kanalizacji, który miał się zakończyć w grudniu 2014 r (wówczas też na zebraniu, Wójt powiedział, że pierwsze ścieki do oczyszczalni popłyną właśnie w grudniu 2014 r) ma się zakończyć w kwietniu roku 2016, a kiedy reszta? Nie ma też mowy o tym, dlaczego w najbliższych latach nie zostanie rozwiązany problem zalewania ulicy Wiejskiej, jest za to zapowiedź budowy krytej pływalni w Poraju, jeżeli mieszkańcy gminy wyrażą taką wolę wypowiadając się w ankiecie.
Może podpowiemy panu Wójtowi, że lepiej szybciej przeprowadzić zaczęte już inwestycje niż zaczynać nowe. Rzeczywiście Poraj jest tak doinwestowany, że brakuje tam tylko krytej pływalni, a co mamy powiedzieć my mieszkańcy Żarek Letniska? Wypiszmy na tym forum to co naszym zdaniem powinno być zrobione m.i. w naszej miejscowości zanim pomyślimy o luksusie krytej pływalni.
Może podpowiemy panu Wójtowi, że lepiej szybciej przeprowadzić zaczęte już inwestycje niż zaczynać nowe. Rzeczywiście Poraj jest tak doinwestowany, że brakuje tam tylko krytej pływalni, a co mamy powiedzieć my mieszkańcy Żarek Letniska? Wypiszmy na tym forum to co naszym zdaniem powinno być zrobione m.i. w naszej miejscowości zanim pomyślimy o luksusie krytej pływalni.
-
- VIP
Ja tego nie napisałem, ja tylko dzisiaj przeczytałem na jednym z forum, chodzi o wybór pięciu bezstronnych sędziów do TK
"
"
ielaq do ~Seba: Wyjątkowo bezstronni :
Piotr Pszczółkowski - obecny poseł PIS
Henryk Cioch - były senator PIS
Lech Morawski - bliski współpracownik przekręciarza Biereckiego, nazywany prawnikiem skoków
Panowie Morawski oraz Muszyński brali udział w słynnych konferencjach smoleńskich
Bezstronność panów wprost porażająca - gratulacje
Teraz już rozumiecie barany co robi Kaczyński ? Czy jeszcze do was nie dotarło ? W takim tempie za pół roku będziemy mieli Koreę Północną w Polsce.
"
"
"
"
ielaq do ~Seba: Wyjątkowo bezstronni :
Piotr Pszczółkowski - obecny poseł PIS
Henryk Cioch - były senator PIS
Lech Morawski - bliski współpracownik przekręciarza Biereckiego, nazywany prawnikiem skoków
Panowie Morawski oraz Muszyński brali udział w słynnych konferencjach smoleńskich
Bezstronność panów wprost porażająca - gratulacje
Teraz już rozumiecie barany co robi Kaczyński ? Czy jeszcze do was nie dotarło ? W takim tempie za pół roku będziemy mieli Koreę Północną w Polsce.
"
"
Link do ankiety:
http://www.ugporaj.pl/p,80,tablica-informacyjna
http://www.ugporaj.pl/p,80,tablica-informacyjna
Ślimaku drogi byłam i jestem zwolenniczką obecnego wójta, obserwowałam jego ciężką pracę przez 4 lata i wysoko cenię to co zrobił, nigdy też nie ukrywałam swojego odmiennego, niż wójt, zdania w wielu kwestiach, czemu wyraz dawałam i na sesjach i na komisjach. ALE TO ŁUKASZ STACHERA WYGRAŁ WYBORY I ZOSTAŁ WÓJTEM, dlatego ma prawo do realizacji SWOJEGO PUNKTU WIDZENIA, a nie mojego, na zarządzanie gminą. Nie znoszę wiecznego krytykanctwa i dezawuowania wszystkiego co robi wójt po to tylko by zyskać poklask wiecznych malkontentów. Budowa krytej pływalni w Poraju od lat jest przedmiotem ambicji nie tylko wójta ale i wszystkich radnych z Poraja, od dawna też przygotowano jej lokalizację, więc pewnie powstanie jak tylko będą jakieś zewnętrzne środki. Nigdy żareckie racje,, nawet najsłuszniejsze nie przekonywały pozostałych radnych, dlatego i nasza kanalizacja ma dla nich znacznie mniejsze znaczenie niż pływalnia w Poraju.
Jako radna znałam przybliżony harmonogram budowy kanalizacji w naszej miejscowości, zupełnie inny od realizowanego obecnie, dlatego nie ukrywam swojego rozczarowania żółwim tempem budowy. Uważam także, chociaż to może staroświeckie, że prawdziwie dobry gospodarz najpierw buduje to co służy wszystkim, a na luksusy pozwala sobie wtedy, gdy zaspokoił wszystkie bytowe sprawy.
Jako radna znałam przybliżony harmonogram budowy kanalizacji w naszej miejscowości, zupełnie inny od realizowanego obecnie, dlatego nie ukrywam swojego rozczarowania żółwim tempem budowy. Uważam także, chociaż to może staroświeckie, że prawdziwie dobry gospodarz najpierw buduje to co służy wszystkim, a na luksusy pozwala sobie wtedy, gdy zaspokoił wszystkie bytowe sprawy.
Cisza, a przecież już wiosna, widać słychać i czuć
Kiedyś znałem wierszyk Kiedy jest prawdziwa wiosna? jako mali chłopcy był to hit, oczywiście teraz to straszny suchar. Może też ktoś pamięta?
Kiedy trawka zielenieje
Kiedy...
Dalej nie mogę napisać bo to jak wspomniałem "prymityw" a i cenzor by wykasował
Kiedyś znałem wierszyk Kiedy jest prawdziwa wiosna? jako mali chłopcy był to hit, oczywiście teraz to straszny suchar. Może też ktoś pamięta?
Kiedy trawka zielenieje
Kiedy...
Dalej nie mogę napisać bo to jak wspomniałem "prymityw" a i cenzor by wykasował