Dopłaty do ścieków
-
- VIP
Dopłaty do ścieków
W dniu dzisiejszym Rada Gminy Poraj podjęła uchwałę dotyczącą dopłaty
z budżetu Gminy Poraj w kwocie 0,60 zł do każdego m3 odebranych ścieków przez Firmę Poreco.
W tej sytuacji wszyscy mieszkańcy gminy zarówno posiadający dostęp do kanalizacji jak i niekorzystający z kanalizacji muszą współfinansować
zapłatę za ścieki tym mieszkańcom gminy , którzy swoje ścieki odprwadzają do gminnej sieci. Jest to bardzo niesprawiedliwe działanie
dla mieszkańców nieskanalizowanych miejscowości jak: Żarki Letnisko, Kużnica , Genzyn czy Masłońskie.
Mówiłam, skoro są dopłaty z budżetu gminy do 1m3 ścieków to proszę ustanowić też dopłaty do wywozu naszych szamb przez beczkowozy -wtedy będzie sprawiedliwie.
Pomimo mojego sprzeciwu uchwała na dopłaty została przegłosowana.
W związku z tym mieszkańcy Żarek L. Masłońskiego, Kużnicy , Gęzyna będą partycypować w kosztach za odbiór ścieków od mieszkańców z Poraja , Choronia i Jastrzębia gdyż tam kanalizacja jest.
Uważm,że każdy powinien płacić za siebie po co ta dopłata gminy?
Dopłata gminy do wody została już zlikwidowana tak więc cena wody wzrosła.
Pozdrawiam
ZP
z budżetu Gminy Poraj w kwocie 0,60 zł do każdego m3 odebranych ścieków przez Firmę Poreco.
W tej sytuacji wszyscy mieszkańcy gminy zarówno posiadający dostęp do kanalizacji jak i niekorzystający z kanalizacji muszą współfinansować
zapłatę za ścieki tym mieszkańcom gminy , którzy swoje ścieki odprwadzają do gminnej sieci. Jest to bardzo niesprawiedliwe działanie
dla mieszkańców nieskanalizowanych miejscowości jak: Żarki Letnisko, Kużnica , Genzyn czy Masłońskie.
Mówiłam, skoro są dopłaty z budżetu gminy do 1m3 ścieków to proszę ustanowić też dopłaty do wywozu naszych szamb przez beczkowozy -wtedy będzie sprawiedliwie.
Pomimo mojego sprzeciwu uchwała na dopłaty została przegłosowana.
W związku z tym mieszkańcy Żarek L. Masłońskiego, Kużnicy , Gęzyna będą partycypować w kosztach za odbiór ścieków od mieszkańców z Poraja , Choronia i Jastrzębia gdyż tam kanalizacja jest.
Uważm,że każdy powinien płacić za siebie po co ta dopłata gminy?
Dopłata gminy do wody została już zlikwidowana tak więc cena wody wzrosła.
Pozdrawiam
ZP
-
- VIP
Asiu
Walczyłam i dzisiaj o tę kanalizację , chociaż ten I etap.
Ale z umowy z dnia 23.12.2013 zawartej z wykonawcą I etapu wynika termin zakończenia dopiero 31.03.2016 r.
Jak widać wykonanie tego etapu Pan wójt z premedytacją rozciągnął
na 3 lata (2013-2016).
A oczyszczalnia ścieków stoi i rdzewieje bez odbioru technologicznego czeka na ścieki. Czy to jest w porządku?
ZP
Walczyłam i dzisiaj o tę kanalizację , chociaż ten I etap.
Ale z umowy z dnia 23.12.2013 zawartej z wykonawcą I etapu wynika termin zakończenia dopiero 31.03.2016 r.
Jak widać wykonanie tego etapu Pan wójt z premedytacją rozciągnął
na 3 lata (2013-2016).
A oczyszczalnia ścieków stoi i rdzewieje bez odbioru technologicznego czeka na ścieki. Czy to jest w porządku?
ZP
mozecie sobie walczyć..... nasz wódz " goły i wesoly " na nic kasy nie ma
Cieszcie sie ,że Sołtysa macie niezależnego i że możecie bezproblemowo pomyśleć i zorganizować kolejne zebranie wiejskie
ja bym tego tak nie zostawił
przechwalał się na zebraniu o jakimś dofinansowaniu , no to niech robi kanalizację w tym roku........

ja bym tego tak nie zostawił

przechwalał się na zebraniu o jakimś dofinansowaniu , no to niech robi kanalizację w tym roku........
" ścięta głowa", została ścięta tylko dlatego, że ŻL jeszcze nie dorosły do takiej osobowości. Ciekawej, społecznicy, ale mówiącej to co mysli. Poza tym lepiej być "armią piwoszy" niż osobą z innymi problemami. "Armia piwoszy" hahaha- Żarki bójcie sie, bo armia wkroczy i was zaskoczyMałgosia wrote:![]()
armia piwoszy "ściętej głowy" atakuje
![]()
trzeba przegrywać z honorem moje panie
![]()
tym razem zgadzam sięz radną panią Polak, bo takie dofinansowanie jest świństwem w stosunku do tych miejscowości, które nie mają ściekó i jest to jawna kpina z mieszkańców. Tym bardziej,że na zebraniu wiejskim, wójt podał termin zakończenia I etapu prac na koniec lipca tego roku, a nie na marzec 2016. Czasami mam wrażenie,że wójt nas za coś karze, tylko za co?