1 % PODATKU
1 % PODATKU
Jak co roku Towarzystwo Przyjaciół Żarek Letniska zwraca się do Państwa o przekazanie Towarzystwu 1% swojego podatku. Myślę, że już nikogo nie trzeba przekonywać, że uzyskane środki
przeznaczamy na działania, które służą wszystkim mieszkańcom. W tym roku chcemy w szczególny sposób zaakcentować 100-lecie istnienia Żarek Letniska, przypadające właśnie w 2015 r. Liczymy więc na życzliwość i wsparcie mieszkańców.
Nasz Numer KRS 0 000 298 334
przeznaczamy na działania, które służą wszystkim mieszkańcom. W tym roku chcemy w szczególny sposób zaakcentować 100-lecie istnienia Żarek Letniska, przypadające właśnie w 2015 r. Liczymy więc na życzliwość i wsparcie mieszkańców.
Nasz Numer KRS 0 000 298 334
-
- VIP
Dyskusja jak zwykle zeszła na manowce, ale ja wracam do kwestii darowania 1%. Trochę mnie zaskakuje duży procent osób, pozostawiających swoje pieniądze urzędom skarbowym. Myślę, że dla wielu osób, które nie rozliczają się z podatku same, bo robi to za nic ZUS lub inny podmiot, barierą może być zdobycie druku PIT-37. Dlatego też od PONIEDZIAŁKU w naszej PLACÓWCE POCZTOWEJ będą do wzięcia czyste druki PIT-37. Wystarczy więc otrzymane z ZUS-u wyliczenie przepisać i w pozycji 132 wpisać obliczony 1%.
DOBRZE GDY NASZE PIENIĄDZE ZOSTANĄ WYDANE Z KORZYŚCIĄ DLA MIESZKAŃCÓW, A NIE BĘDĄ O NICH DECYDOWAĆ URZĘDNICY FINANSOWI
DOBRZE GDY NASZE PIENIĄDZE ZOSTANĄ WYDANE Z KORZYŚCIĄ DLA MIESZKAŃCÓW, A NIE BĘDĄ O NICH DECYDOWAĆ URZĘDNICY FINANSOWI
Ja już dałem niepełnosprawnemu.
Bruner odpowiedział w swoim stylu, powiedział to co myśli i już.
Ja też powiem: nie pójdę na wybory, bo mam ich w wszystkich w głębokiej d****, ani polityk, ani policjant, ani lekarz, ani ksiądz, wszystkich ich do wora i utopić
Oczywiście paru należałoby ocalić, czasami jakiś uczciwy się znajdzie.
Jeszcze tylko popieram i podziwiam strażaków.
Bruner odpowiedział w swoim stylu, powiedział to co myśli i już.
Ja też powiem: nie pójdę na wybory, bo mam ich w wszystkich w głębokiej d****, ani polityk, ani policjant, ani lekarz, ani ksiądz, wszystkich ich do wora i utopić

Jeszcze tylko popieram i podziwiam strażaków.