Kto wygrał w wyborach?
Kto wygrał w wyborach?
Może ktoś ma już jakieś wiadomości? Szukam w necie ale tylko wyczytałem że Żak w Myszkowie zmierzy się w drugiej turze z Zaczkowskim. O naszych wyborach nikt jeszcze nie napisał?
-
- VIP
Ilość uzyskanych głosów
Okręg 13:
Z Polak 217
B.Trząskowska 77
H. Chołdyk 61
Okręg14:
M.Karkocha 146
A.Petryka 69
E. Kozieł 54
J. Holi 53
Okręg 15:
T. Klimek 81
R. Bączyński 72
D. Zenderowska 58
A. Będkowski 55
A. Kamiński 40
J. Chmura 35
Wyniki głosowania na wójta w Żarkach Letnisku:
Ł. Stachera 475
Z. Polak 430
A.Broniewski 134
Dziękuję za wszystko i za głosy i za gratulację.
ZP
Okręg 13:
Z Polak 217
B.Trząskowska 77
H. Chołdyk 61
Okręg14:
M.Karkocha 146
A.Petryka 69
E. Kozieł 54
J. Holi 53
Okręg 15:
T. Klimek 81
R. Bączyński 72
D. Zenderowska 58
A. Będkowski 55
A. Kamiński 40
J. Chmura 35
Wyniki głosowania na wójta w Żarkach Letnisku:
Ł. Stachera 475
Z. Polak 430
A.Broniewski 134
Dziękuję za wszystko i za głosy i za gratulację.
ZP
Last edited by Zdzisława Polak on 20 Nov 2014, 10:11, edited 1 time in total.
Vocs populi vocs dei. Oj młodziutka ta nasza demokracja, młodziutka. Wystarczy, demagogia, trochę krzyku i dużo krytyki władzy, by podobać się wyborcom. w Żarkach Letnisku nadal działa casus CZARNEJ TECZKI TYMIŃSKIEGO, bo czymże innym jak nie żareckim Tymińskim jest największa wygrana tych wyborów. już a myślałem, że jesteśmy nieco dojrzalszą społecznością. Szkoda mi że nie przeszła pan BARBARA, ale mam nadzieję, że nie straci werwy i znajdzie sobie pole do działania, a na relacje z działań rady czekam na tym forum od szanownej pani Polak.
Wiadomo, kto wygrał wybory, pani Polak składam gratulacje, pozostałym radnym też, ale w mojej ocenie nasza miejscowość nie wygrała ich na pewno. Mimo wszelkich zalet pani Polakowej i popularności w Żarkach jest tak mocno skonfliktowana z wójtem i pozostałymi radnymi /a w większości są to z Poraja te same osoby co w poprzedniej radzie/, że poza kontynuacją kanalizacji nic się u nas nie zmieni. I obym była złym prorokiem.
-
- VIP
LEE
Doskonale wiesz ,że podejmowałam wszystkie sprawy, z którymi zwracali się do mnie mieszkańcy Żarek Letniska i nie tylko.
Zawsze szukałam rozwiązań na różne sposoby. Były w tym również petycje podpisywane przez mieszkańców np. w sprawie otwarcia basenu, kuchni w przedszkolu, udrożnienia przejścia przez rzekę CZARKA obok basenu i dalej do Księżycowej, wyjazd z Dzierżna na Koziegłowską itp.
Wszystkie z nich trafiały na biurko P.Wójta. Niektóre załatwione zostały pozytywnie inne negatywnie inne są w toku. Jeżeli wiesz, że jakieś sprawy zostały zlekceważone przez Urząd Gminy to przecież nie jest moja wina.
Podejmowałam starania w sprawie zablokowania sprzedaży działek gminnych w Żarkach Letnisku przez Gminę Poraj i zakończyły się pozytywnie zmianą Uchwały Rady Gminy Poraj w tej sprawie.
Mogłabym tak jeszcze długo sypać przykłady moich działań ale po co?
I tak Cię nie przekonam ponieważ Ty wierzysz innej osobie.
Kingo 98
Na jakiej podstawie sądzisz, że jestem skonfliktowana z wójtem i radnymi z Poraja?
Pomimo tego , że czsem mamy odmienne zdania w niektórych sprawach to jednak traktujemy się normalnie jak przystoi na ludzi kulturalnych.
"Trzeba umieć różnić się pięknie".
I nie strasz mieszkańców moją osobą bo i tak Ci nie uwierzą.
Radną jestem przez wiele lat i zawsze dbam o Żarki L. i naszych mieszkańców i widzę, że w kolejnych wyborach mieszkańcy to docenili
i dali mi przepustkę do dalszych działań w Radzie Gminy Poraj.
Za to właśnie serdecznie dziękuję.
ZP
Doskonale wiesz ,że podejmowałam wszystkie sprawy, z którymi zwracali się do mnie mieszkańcy Żarek Letniska i nie tylko.
Zawsze szukałam rozwiązań na różne sposoby. Były w tym również petycje podpisywane przez mieszkańców np. w sprawie otwarcia basenu, kuchni w przedszkolu, udrożnienia przejścia przez rzekę CZARKA obok basenu i dalej do Księżycowej, wyjazd z Dzierżna na Koziegłowską itp.
Wszystkie z nich trafiały na biurko P.Wójta. Niektóre załatwione zostały pozytywnie inne negatywnie inne są w toku. Jeżeli wiesz, że jakieś sprawy zostały zlekceważone przez Urząd Gminy to przecież nie jest moja wina.
Podejmowałam starania w sprawie zablokowania sprzedaży działek gminnych w Żarkach Letnisku przez Gminę Poraj i zakończyły się pozytywnie zmianą Uchwały Rady Gminy Poraj w tej sprawie.
Mogłabym tak jeszcze długo sypać przykłady moich działań ale po co?
I tak Cię nie przekonam ponieważ Ty wierzysz innej osobie.
Kingo 98
Na jakiej podstawie sądzisz, że jestem skonfliktowana z wójtem i radnymi z Poraja?
Pomimo tego , że czsem mamy odmienne zdania w niektórych sprawach to jednak traktujemy się normalnie jak przystoi na ludzi kulturalnych.
"Trzeba umieć różnić się pięknie".
I nie strasz mieszkańców moją osobą bo i tak Ci nie uwierzą.
Radną jestem przez wiele lat i zawsze dbam o Żarki L. i naszych mieszkańców i widzę, że w kolejnych wyborach mieszkańcy to docenili
i dali mi przepustkę do dalszych działań w Radzie Gminy Poraj.
Za to właśnie serdecznie dziękuję.
ZP
-
- Bywalec
-
- Bywalec
-
- Bywalec
Mamy wszystkich radnych i mamy Wójta. Nasza Zdzisława znów w opozycji
Będzie miała koleżankę Romanę
http://www.ugporaj.pl/news.php?ItemId=1270

http://www.ugporaj.pl/news.php?ItemId=1270
Były
Zamiast napisać , że nasza Radna Zdzisława Polak osiągnęła rekordowe poparcie wyborców bo otrzymała jak nikt w Gminie Poraj ,
aż 217 głosów to powinna być zaproszona do koalicji. A ty ją spychasz z góry do opozycji , dlaczego? o co ci chodzi?
Zamiast napisać , że nasza Radna Zdzisława Polak osiągnęła rekordowe poparcie wyborców bo otrzymała jak nikt w Gminie Poraj ,
aż 217 głosów to powinna być zaproszona do koalicji. A ty ją spychasz z góry do opozycji , dlaczego? o co ci chodzi?
SZANOWNY RADNY P. KRZYSZTOFIE KLIMEK
APELUJĘ DO PANA O ODROBINĘ SKROMNOSCI. Z PANA PRZECHWAŁ WYNIKA, ŻE ORLIK W ŻARKACH LETNISKO TO TYLKO PANA ZASŁUGA, A TAK WCALE NIE JEST.
APELUJĘ DO PANA O ODROBINĘ SKROMNOSCI. Z PANA PRZECHWAŁ WYNIKA, ŻE ORLIK W ŻARKACH LETNISKO TO TYLKO PANA ZASŁUGA, A TAK WCALE NIE JEST.
-
- VIP
No fakt, nie zauważyłem, że najwięcej głosów zdobyła nasz Polakowa, SZACUNEK.
Ja nie spycham jej do opozycji, bo nie mam żadnego wpływu
Napisałem to co myślę:
Zdzisława i Romana opozycja i być może dwóch radnych z PiS. Gdyby to była polityka krajowa to PiS na BANK byłby w opozycji, ale tutaj lokalnie wg mnie przynależność partyjna nie powinna mieć żadnego znaczenia. Tutaj wszystko zależy od danej osoby, czy popiera, czy neguje.
Ja nie spycham jej do opozycji, bo nie mam żadnego wpływu

Zdzisława i Romana opozycja i być może dwóch radnych z PiS. Gdyby to była polityka krajowa to PiS na BANK byłby w opozycji, ale tutaj lokalnie wg mnie przynależność partyjna nie powinna mieć żadnego znaczenia. Tutaj wszystko zależy od danej osoby, czy popiera, czy neguje.