No właśnie, piszesz co ludzie gadają czyli rozsiewasz plotki i domniemania jak przekupy na targu.spajdermen wrote:majeczka ..... ale cie nerwy poniosly ...he he ....ja napisalem to co ludzie mowia o tych osobach , nie podgladam i nie wskazuje na nich palcem i ja pisze spokojnie he he
WYBORCZE ARGUMENTY
-
- VIP
-
- VIP
Spajdermenie-to co tu wypisujesz o kadydatach na radnych podpada pod pomówienia. I mimo,że nie operujesz nazwiskami, każdy kto choć chwilę pomieszka w Żarkach , wie kogo masz na myśli. A już pomówienie kogoś, o to,że był TW -(chyba pojęcia Ci się pomyliły, ponieważ TW nie mogły być osoby ze służb mundurowych. TW to osoby cywilne, które zostały zwerbowane do pracy przez służby mundurowe), to cios poniżej pasa. Czyżbyś był tubą propagandową jednej pani radnej, która jest już entą kadencję radną i nie wiele robi dla mieszkańców ŻL- tych po drugiej stronie torówspajdermen wrote:Liste kandydatów... do rady gminy umieściła ostatnia Gazeta Myszkowska, chociaż wybory to niby poważna sprawa ale ubawily mnie niektóre kandydatury, pewien pan całe życie milicjant i TW , nieźle "zasłużony" kandyduje ciągle na szczęście dla nas bez skutku, pewna paniusia już w Żarkach nie mieszkająca, ale ciagle zameldowana, która Żarki zna tylko z samochodu, pewnie myśli, że byc radną to tak łatwo jak śpiewać, inna paniusia, największy plotkarz i sensatka w całej miejscowości, do niedawna przewodnicząca partyjna, która swoją poprzednią karierę radnej zakończyła alkoholowym problemem i jeszcze jedna, żarecka biznes łumen, której posesja jest zakałą Zarek i sanitarnym zagrożeniem, zamiast porządku u siebie zrobi taki sam porządek w gminie. Uważam, że prawo wyborcze powinno wprowadzać jakieś ograniczenia i kandydaci powinni spełniać jakieś kryteria, a tak kandyduje kto chce....
Wyborcze argumenty- to tytuł tego wątku, a ja mam wrażenie, że powinien się on nazywać- przedwyborcze pranie brudów i rzucanie oszczerstw.A może zrobić konkurs z nagrodami- kto posunie się najdalej w rzucaniu oszczerstw i kalumni. Ola czy spajdermen? narazie idziecie łeb w łeb... Czyżby ktoś robił sobie kampanię waszymi rękoma? Dziwne to, dziwne.
Olu, ja też chodzę do baru przy basenie na piwo, bo piwo tam dobre i gwarantuję Ci,że nawet po 3 piwach nie wracam do domu chwiejnym krokiem. Czyżbyś zazdrościłą ludziom,że mogą iść na piwo? a może mąż cię trzyma w domu przywiązaną do kaloryfera i nie pozwala Ci nigdzie wyjść? a może twoją jedyną rozrywką jest śledzenie ludzi zza firanki? A fe
Olu, ja też chodzę do baru przy basenie na piwo, bo piwo tam dobre i gwarantuję Ci,że nawet po 3 piwach nie wracam do domu chwiejnym krokiem. Czyżbyś zazdrościłą ludziom,że mogą iść na piwo? a może mąż cię trzyma w domu przywiązaną do kaloryfera i nie pozwala Ci nigdzie wyjść? a może twoją jedyną rozrywką jest śledzenie ludzi zza firanki? A fe
-
Do spajdermena. Jeżeli już coś piszesz, zwłąszcza krytycznego, warto żebyś chociaż trochę miał na dany temat wiedzy. Dla Twojego dobra postaram Ci się trochę ją przybliżyć. Po pierwsze przepracowałem 30 lat w Służbie Ruchu Drogowego jako oficer (major) i nigdy niemusiałem się tego wstydzić, a ci którzy mnie znają z tego okresu lub mieli ze mną wtedy jakiś kontakt mają o mnie dobre zdanie. Nie wierzę,że osobiście byłeś przeze mnie niezasłużenie skrzywdzony. Pewnie byś o tym napisał. Po drugie TW ( czytaj Tajny Współpracownik), to osoba cywilna współpracująca z oficerem prowadzącym S.B. lub innych organów bezpieczeństwa państwa i przekazująca najczęściej odpłatnie różne informacje o środowisku i osobach będących w zainteresowaniu tych służb. Służba Ruchu Drogowego nie posiadała swoich TW ,o czym by mogli informować?, o dziurach w jezdni?, o pijanych kierowcach?- tak to na pewno by się przydało. Oficjalny pracownik mundurowy, oficer Służby ruchu Drogowego, nie mógł jednocześnie być TW, ani nie współpracował z TW. To prawo miały btylko tajne służby. Po trzecie każdy kandydat na radnego,wójta, prezydenta, a nawet do wielu zawodów np nauczyciel musi składać pisemne oświadczenie, czy był TW, które jest sprawdzane przez IPN. Pamiętaj,że publiczne posądzenie kogoś,że był TW, grozi Ci sprawą sądową- a w zcasie kampanii wyborczej, jeżeli sprawa dotyczy kandydata, sprawa prowadzona jest w trybie przyspieszonym. Ja Ci nie będę wytaczał sprawy, bo to co piszesz to absurd i świadczy o Twojej ignorancji. Ale jeżeli już musisz pisać, to sprubój pisać powieści, może lepiej Ci się udaspajdermen wrote:Liste kandydatów... do rady gminy umieściła ostatnia Gazeta Myszkowska, chociaż wybory to niby poważna sprawa ale ubawily mnie niektóre kandydatury, pewien pan całe życie milicjant i TW , nieźle "zasłużony" kandyduje ciągle na szczęście dla nas bez skutku, pewna paniusia już w Żarkach nie mieszkająca, ale ciagle zameldowana, która Żarki zna tylko z samochodu, pewnie myśli, że byc radną to tak łatwo jak śpiewać, inna paniusia, największy plotkarz i sensatka w całej miejscowości, do niedawna przewodnicząca partyjna, która swoją poprzednią karierę radnej zakończyła alkoholowym problemem i jeszcze jedna, żarecka biznes łumen, której posesja jest zakałą Zarek i sanitarnym zagrożeniem, zamiast porządku u siebie zrobi taki sam porządek w gminie. Uważam, że prawo wyborcze powinno wprowadzać jakieś ograniczenia i kandydaci powinni spełniać jakieś kryteria, a tak kandyduje kto chce....
-
- VIP
droga Elutko ... nie wiem ,kim jesteś i nie chcę wiedzieć ...widocznie zachowujesz się normalnie , skoro nic złego na twój temat nikt nie mówi.. ja też lubię posiedzieć w barze
a forum jest po to by pisać
czy ja wymieniłam czyjeś nazwisko, gdyby ta osoba NIE PISAŁA NA TYM FORUM POD RÓŻNYMI NIKAMI , to juz dawno sprawa była by na policji i w sądzie
więc na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć krótko - JAK BÓG KUBIE , TAK KUBA BOGU

argumenty wyborcze
madziu- jeżeli ktoś pisze, że radna chwiejnym krokiem idzie z baru, że inna kandydatka na radną wyleciała z partii, bo jest alkoholiczka ( ma problem alkoholowy), a pan kandydat to TW- to co to jest , jak nie pomówienia , które można w trybie wyborczynm zaskarżyć. Żarki to nie Warszawa i tu się wszyscy znają i wiedzą o kim mowa. Nawet ja wiem, chcociaż mieszkam tu dopiero od rokiu. Więć- TO JEST CNOTA NAD CNOTAMI TRZYAĆ JĘZYK ZA ZĘBAMI., albo może to Cie przekona przeciwko plotkom "Uważaj, bo idąc drogą kłamstwa, możesz potknąć się o prawdę."
wyborcze argumenty
olu masz rację trochę się w
am dostało, ale ja nie znoszę plotek i plot, bo sama kiedyś padłam ich ofiarą.
poza tym nie tak wyobrażałam sobie spoeczność małej miejscowości, którą znam od 30 lat , a mieszkam od roku. Tak sobie myślę, że zamiast się kłócić i obrzuać błotem, swoją energię skierujcie na ŻL i zapiszcie się do TPŻL,tam przyda się każda para rąk , a i praca społęczna też jest tam w cenie. Pozdrawiam serdecznie Elutka
am dostało, ale ja nie znoszę plotek i plot, bo sama kiedyś padłam ich ofiarą.
poza tym nie tak wyobrażałam sobie spoeczność małej miejscowości, którą znam od 30 lat , a mieszkam od roku. Tak sobie myślę, że zamiast się kłócić i obrzuać błotem, swoją energię skierujcie na ŻL i zapiszcie się do TPŻL,tam przyda się każda para rąk , a i praca społęczna też jest tam w cenie. Pozdrawiam serdecznie Elutka
wyborcze argumenty
Więc muszę ten brak znajomości spoeczności żareckiej nadrobić jak najszybciej. Miłego wieczoru i niedzieli pozdrawiam Elutka
wyborcze argumenty
Więc muszę ten brak znajomości spoeczności żareckiej nadrobić jak najszybciej. Miłego wieczoru i niedzieli pozdrawiam Elutka
elutko ..jeżeli prawie codziennie siedzę i piję piwo w barze , ludzie to widzą i jest to prawdą , to wytłumacz mi ..jak PRAWDA , może być POMÓWIENIEM
http://muratordom.pl/prawo/porady-prawn ... 11713.html

http://muratordom.pl/prawo/porady-prawn ... 11713.html

-
- VIP
-
- VIP
oooooooooooo proponuję coś takiego ..fajne co
http://media.dcentertainment.com/sites/ ... 983462.jpg

http://media.dcentertainment.com/sites/ ... 983462.jpg

-
- VIP
-
- VIP
-
- VIP
P.Bendkowski napisał :
Do spajdermena. Jeżeli już coś piszesz, zwłąszcza krytycznego, warto żebyś chociaż trochę miał na dany temat wiedzy. Dla Twojego dobra postaram Ci się trochę ją przybliżyć. Po pierwsze przepracowałem 30 lat w Służbie Ruchu Drogowego jako oficer (major) i nigdy niemusiałem się tego wstydzić, a ci którzy mnie znają z tego okresu lub mieli ze mną wtedy jakiś kontakt mają o mnie dobre zdanie. Nie wierzę,że osobiście byłeś przeze mnie niezasłużenie skrzywdzony. Pewnie byś o tym napisał. Po drugie TW ( czytaj Tajny Współpracownik), to osoba cywilna współpracująca z oficerem prowadzącym S.B. lub innych organów bezpieczeństwa państwa i przekazująca najczęściej odpłatnie różne informacje o środowisku i osobach będących w zainteresowaniu tych służb. Służba Ruchu Drogowego nie posiadała swoich TW ,o czym by mogli informować?, o dziurach w jezdni?, o pijanych kierowcach?- tak to na pewno by się przydało. Oficjalny pracownik mundurowy, oficer Służby ruchu Drogowego, nie mógł jednocześnie być TW, ani nie współpracował z TW.....Setnie mnie pan ubawił, ale w zasadzie przyznaję panu racje, bo milicjanci to byli JW (jawni współpracownicy) a nie TW, a to tak jakby szakalowi wypominać jego naturę, albo wielbłądowi, że jest garbaty. Chłopcy Radarowcy też mieli swoje zasługi w Polsce Ludowej. Spajdermena uderzenie w stół okazało się skuteczne.
Do spajdermena. Jeżeli już coś piszesz, zwłąszcza krytycznego, warto żebyś chociaż trochę miał na dany temat wiedzy. Dla Twojego dobra postaram Ci się trochę ją przybliżyć. Po pierwsze przepracowałem 30 lat w Służbie Ruchu Drogowego jako oficer (major) i nigdy niemusiałem się tego wstydzić, a ci którzy mnie znają z tego okresu lub mieli ze mną wtedy jakiś kontakt mają o mnie dobre zdanie. Nie wierzę,że osobiście byłeś przeze mnie niezasłużenie skrzywdzony. Pewnie byś o tym napisał. Po drugie TW ( czytaj Tajny Współpracownik), to osoba cywilna współpracująca z oficerem prowadzącym S.B. lub innych organów bezpieczeństwa państwa i przekazująca najczęściej odpłatnie różne informacje o środowisku i osobach będących w zainteresowaniu tych służb. Służba Ruchu Drogowego nie posiadała swoich TW ,o czym by mogli informować?, o dziurach w jezdni?, o pijanych kierowcach?- tak to na pewno by się przydało. Oficjalny pracownik mundurowy, oficer Służby ruchu Drogowego, nie mógł jednocześnie być TW, ani nie współpracował z TW.....Setnie mnie pan ubawił, ale w zasadzie przyznaję panu racje, bo milicjanci to byli JW (jawni współpracownicy) a nie TW, a to tak jakby szakalowi wypominać jego naturę, albo wielbłądowi, że jest garbaty. Chłopcy Radarowcy też mieli swoje zasługi w Polsce Ludowej. Spajdermena uderzenie w stół okazało się skuteczne.
To,co tu wypisują jedne i te same osoby pod różnymi nickami,to po prostu okropność.Bluzganie pomyjami i łabędzi śpiew ,zwłaszcza jednej radnej,która ukrywa się pod różnymi pseudonimami. Gdyby to opublikować szerszej społeczności, a najlepiej przeczytać na zebraniu wiejskim , sami, moi drodzy, może wreszcie ujrzelibyście nikczemność, plugastwo, obłudę i po prostu zwykłe chamstwo swoich wypowiedzi.Panie Będkowski-nawet nie warto się przejmować czymkolwiek! Choć rozumiem,że sprostować było trzeba. Gdy tylko przeczytałem pomówienia pani radnej ,od razu się we mnie zagotowało. Niestety mało kto zna przeszłość rzeczonej pani radnej, gdyż w Żarkach pomieszkiwała i nie jest rdzenną mieszkanką naszej miejscowości, a na pewno byłoby się do czego przyczepić. Jeśli chodzi o Pana Andrzeja ,to cała okolica i nie tylko może zaświadczyć,że uczciwie pracował i był ,a także jest spokojnym i szlachetnym człowiekiem, nikogo nie udaje, a po prostu angażuje się w działalność społeczną, chce coś zrobić i robi to z wymiernymi efektami. Pochodzi z Żarek Letniska , jest ich rdzennym mieszkańcem i widać, że bardzo mu zależy na rozwoju tej miejscowości.Jest znany z tego ,że w czasach komuny to właśnie pomógł wielu ludziom i gwarantuję, że nikt złego słowa o nim nie powie w związku z jego byłą pracą zawodową. Tak jak pisze, był szefem częstochowskiej "drogówki" ,niczego nie ukrywa, bo i po co? Oskarżanie takiej osoby o jakieś donosicielstwo, może się skończyć dla pani naprawdę dramatycznie. Proszę bezzasadnie nie szkalować czyjegoś dobrego imienia, bo nie ma się już Pani czego czepić! WSTYD!
Last edited by Sympat on 29 Oct 2014, 11:43, edited 1 time in total.
Olu, rzeczywiście zdarzyło mi sie podobno WYLECieć w dzieciństwie przez okno z parteru, i musiałem zapewne upaść na głowę skoro wdaje sie w dyskusje z tak trywialną niewiastą. Należę jednak do pokolenia, w którym żal ściskał zupełnie inne części ludzkiego ciała, a kto ma moje doświadczenie z ludźmi tamtych służb, na pewno za milicjantami nie przepada. Życzę ci żebys nigdy takich doświadczeń nie miała. Nie wiem też czy zdajesz sobie sprawę, że wulgarnie trawestujesz słowa katolickiej pieśni, a to sie naprawdę nie godzi.
Powtórzę : To,co tu wypisują jedne i te same osoby pod różnymi nickami,to po prostu okropność.Bluzganie pomyjami i łabędzi śpiew ,zwłaszcza jednej radnej,która ukrywa się pod różnymi pseudonimami. Gdyby to opublikować szerszej społeczności, a najlepiej przeczytać na zebraniu wiejskim - PRZEDWYBORCZYM- sami, moi drodzy, może wreszcie ujrzelibyście nikczemność, plugastwo, obłudę i po prostu zwykłe chamstwo swoich wypowiedzi.Panie Będkowski-nawet nie warto się przejmować czymkolwiek! Choć rozumiem,że sprostować było trzeba. Gdy tylko przeczytałem pomówienia pani radnej ,od razu się we mnie zagotowało. Niestety mało kto zna przeszłość rzeczonej pani radnej, gdyż w Żarkach pomieszkiwała i nie jest rdzenną mieszkanką naszej miejscowości, a na pewno byłoby się do czego przyczepić. Jeśli chodzi o Pana Andrzeja ,to cała okolica i nie tylko może zaświadczyć,że uczciwie pracował i był ,a także jest spokojnym i szlachetnym człowiekiem, nikogo nie udaje, a po prostu angażuje się w działalność społeczną, chce coś zrobić i robi to z wymiernymi efektami. Pochodzi z Żarek Letniska , jest ich rdzennym mieszkańcem i widać, że bardzo mu zależy na rozwoju tej miejscowości.Jest znany z tego ,że w czasach komuny to właśnie pomógł wielu ludziom i gwarantuję, że nikt złego słowa o nim nie powie w związku z jego byłą pracą zawodową. Tak jak pisze, był szefem częstochowskiej "drogówki" ,niczego nie ukrywa, bo i po co? Oskarżanie takiej osoby o jakieś donosicielstwo, może się skończyć dla pani naprawdę dramatycznie. Proszę bezzasadnie nie szkalować czyjegoś dobrego imienia, bo nie ma się już Pani czego czepić! WSTYD!
KOCHANI przestańcie się kłócić , bo zostały tylko 2 tygodnie
wiem ,że targają wami emocje na prawo i lewo , ale zamiast OBGADYWAĆ , to trzeba było wystartować w wyborach
a poza tym nikt was na wybory nie zaciągnie siłą
nie podoba wam sie kandydat , to nie głosujcie
pozdrawiam i miłego dnia wszystkim życzę

wiem ,że targają wami emocje na prawo i lewo , ale zamiast OBGADYWAĆ , to trzeba było wystartować w wyborach

a poza tym nikt was na wybory nie zaciągnie siłą

nie podoba wam sie kandydat , to nie głosujcie

pozdrawiam i miłego dnia wszystkim życzę

Chyba dlatego, że jestem stary to wolno kojarzę, i pewne zwroty w wypowiedziach moich adwersarzy kładłem na karb pomyłki, dopiero przyjaciel uzmysłowił mi, że moje posty przypisywane są innej osobie.Przepraszam, szkodzić nikomu nie zamierzam, więc wycofuje się przynajmniej do końca kampanii wyborczej. Nie odmówię sobie jednak repliki Sympatowi, w którego wypowiedzi jest SAMA PRAWDA, poczynając od tego, że osoba, o której pisze jest urodzonym Żarczaninem-de milicjant nil nisi bonum.
-
- VIP
-
- VIP
...to może za dużo nicków po prostu używasz?Trudno się nie pogubić.Ja mam obecnie TYLKO 1 nick i nikt pod tym względem nie może mi nic zarzucić.Dlaczego piszę "obecnie"?Bo chyba z rok temu zarejestrowałem się pod innym nickiem ,ale zapomniałem hasła.Często podczytuję forum i niechętnie piszę posty,aby nie wdać się w bezsensowne polemiki z osobami,które właśnie używają różnych pseudonimów.To do niczego nie prowadzi.Tym razem jednak nie wytrzymałem i nie mogłem przejść nad tym obojętnie do porządku dziennego , gdy przeczytałem tak obraźliwe słowa dotyczące konkretnych osób, a ponieważ znam akurat P.Będkowskiego,to z czystym sumieniem mogłem napisać jak powyżej: od urodzenia mieszkał w naszej miejscowości,tu się wychował, tu mieszka jego rodzina i tu powrócił na stałe po okresie pracy zawodowej w Częstochowie.Jeśli ktoś ma mu coś do zarzucenia z jego przeszłości-to konkrety proszę!!!Nie można uogólniać,że np: wszyscy lekarze to szarlatani i konowały, wszyscy prawnicy zarabiają krocie i zdzierają tylko kasę z biednych ludzi, a wszyscy duchowni to pedofile etc. Może Ty mecenasie pochwal się swoją przeszłością z czasów komuny,skoro piszesz,że jesteś stary. Z pewnością wiele faktów z tamtych czasów mogłoby nas zaciekawić.Jeśli masz komuś coś konkretnego do zarzucenia z przeszłości-proszę o tym napisać, a nie używać komunałów ,bo to prostackie, dziecinne i niepoważne.W ogóle dyskusja na ten temat nie ma sensu, bo radni mają reprezentować interesy NASZEJ małej miejscowości i naprawdę popatrzmy na to, co kto już zrobił, ile angażuje się w życie naszej społeczności, jak współpracuje z ludźmi, czy szanuje ich zdanie itp.mecenas wrote:Chyba dlatego, że jestem stary to wolno kojarzę, i pewne zwroty w wypowiedziach moich adwersarzy kładłem na karb pomyłki, dopiero przyjaciel uzmysłowił mi, że moje posty przypisywane są innej osobie.Przepraszam, szkodzić nikomu nie zamierzam, więc wycofuje się przynajmniej do końca kampanii wyborczej. Nie odmówię sobie jednak repliki Sympatowi, w którego wypowiedzi jest SAMA PRAWDA, poczynając od tego, że osoba, o której pisze jest urodzonym Żarczaninem-de milicjant nil nisi bonum.
Last edited by Sympat on 30 Oct 2014, 11:36, edited 1 time in total.
-
- VIP
Nie jestem nawet prawnikiem,choć łaciny się uczyłem. I znowu niepoważne docinki,a przecież wyraźnie napisałem : znam akurat P.Andrzeja i dlatego nie mogę przejść obojętnie wobec takich pomówień.Obraźliwe słowa nt. innych kandydatów też zasługują na odpowiedni komentarz ,ale te osoby nie są mi tak znane. Proszę poważniej podejść do problemów na tym forum,to w końcu forum mieszkańców Żarek Letniska i naprawdę wstyd uprawiać tu tzw. "hejtowanie" .spajdermen wrote:no prosze .... nasze przyslowia sa naprawde celne : uderz w stol i nozyce sie odezwaly ....he he
a tak nawiasem ....p . Bedkowski tez sie zarejstrowal ... Sympat ...chyba nie jestes adwokatem tego pana ?
-
- VIP
-
- VIP
-
- VIP