CZY NALEŻY TAK POSTĘPOWAĆ
CZY NALEŻY TAK POSTĘPOWAĆ
Pani Zdzisławo, gdy dowiedziałem się, ze zdecydowała się pani kandydować na wójta naszej gminy, szczerze zamierzałem pani pogratulować. Pomyślałem sobie, no cóż może za tym trudnym charakterem i wieczna opozycyjnością kryje się poważna koncepcja innego zarządzania gminą. Tymczasem okazało się, że to tylko sprytny wybieg wyborczy, bo chce pani kandydować i na radną i na wójta, a być i radna i wójtem niestety nie można. Więc pani Zdzisławo czy godzi się tak drwić z wyborców, którzy nie znając ordynacji wyborczej, a takich jest większość uczciwie oddadzą na panią głos dwa razy. Czy naprawdę cel uświęca wszystkie środki?Czy te funkcje są takie ważne by posuwać się do oszustwa i krętactwa? Zaiste dziwna ta nasza demokracja..
Już to wcześniej pisałem, że to dobra zagrywka ze strony P. Polak.(dobra zagrywka tylko dla niej) Zgadzam się tutaj z mecenasem, że to trochę nieuczciwe dla wyborców, jeżeli będą głosować na P. Polak na wójta to OK. Popieramy swojego, ale równoczesne głosowanie na P. Polak na radną to głos stracony. Jest to pewnie zgodne z prawem ale wg mnie nieuczciwe, nie podoba mi się taka zagrywka 

CZYLI WG WAS WSZYSTKO , CO ZGODNE Z PRAWEM , TO NIE UCZCIWE
ALE JAJA , JAK BERETY
ODCZEPCIE SIE OD P. POLAK , BO JEST KOBITKA OK , A WY CHCIELIBYŚCIE JEJ SIĘ POZBYĆ Z RG
KTOŚ PRZECIEŻ TAKIE PRAWO WYBORCZE CELO0WO WYMYŚLIŁ, SKORO MOŻNA TO O CO WAM CHODZI
JEŻELI ZOSTANIE WÓJTEM , TO W JEJ OKRĘGU WYBORCZYM BĘDZIE DOGRYWKA I WTEDY ZDECYDUJEMY , KTO BĘDZIE TRZECIM RADNYM

ODCZEPCIE SIE OD P. POLAK , BO JEST KOBITKA OK , A WY CHCIELIBYŚCIE JEJ SIĘ POZBYĆ Z RG

KTOŚ PRZECIEŻ TAKIE PRAWO WYBORCZE CELO0WO WYMYŚLIŁ, SKORO MOŻNA TO O CO WAM CHODZI

JEŻELI ZOSTANIE WÓJTEM , TO W JEJ OKRĘGU WYBORCZYM BĘDZIE DOGRYWKA I WTEDY ZDECYDUJEMY , KTO BĘDZIE TRZECIM RADNYM

-
- VIP
-
- VIP
-
- VIP
Widać Kingo 98 jak jesteś tendencyjna.
Dlaczego nie wymagasz takich informacji od wszystkich radnych z ostatniej kadencji tylko uczepiłaś się jednej Polakowej?
Ta sama sytuacja jak w "Letniskowcu".
Trzech kandydatów na wójta a gazeta robi wywiad tylko z dwoma kandydatami na wójta i to właśnie z kandydatem z Poraja i z Choronia.
Co dla kandytatki naszej zabrakło miejsca w gazecie?
Pytam się dlaczego gazeta nasza żarecka zapomniała o swojej kandydatce na wójta? Lepiej ufać obcym niż swojemu?.
Jaki cel ma redaktor/ka/ naczelny/a/ gazety?
A jaki cel masz Ty Kingo , Spajdermenie , Mecenasie,Były?
Cz nie chcecie wójta z Żarek Letniska? Chyba ,że nie jesteście mieszkańcami Żarek Letniska ? I robicie złą robote dla Żarek L.?
CZY NALEŻY TAK POSTĘPOWAĆ ? Czy to jest uczciwe?
Dlaczego nie wymagasz takich informacji od wszystkich radnych z ostatniej kadencji tylko uczepiłaś się jednej Polakowej?
Ta sama sytuacja jak w "Letniskowcu".
Trzech kandydatów na wójta a gazeta robi wywiad tylko z dwoma kandydatami na wójta i to właśnie z kandydatem z Poraja i z Choronia.
Co dla kandytatki naszej zabrakło miejsca w gazecie?
Pytam się dlaczego gazeta nasza żarecka zapomniała o swojej kandydatce na wójta? Lepiej ufać obcym niż swojemu?.
Jaki cel ma redaktor/ka/ naczelny/a/ gazety?
A jaki cel masz Ty Kingo , Spajdermenie , Mecenasie,Były?
Cz nie chcecie wójta z Żarek Letniska? Chyba ,że nie jesteście mieszkańcami Żarek Letniska ? I robicie złą robote dla Żarek L.?
CZY NALEŻY TAK POSTĘPOWAĆ ? Czy to jest uczciwe?
-
- VIP
-
- VIP
-
- VIP
-
Wywiady.
Bardzo źle się stało, że nie mogliśmy zamieścić w Letniskowcu wywiadu z naszą kandydatką na wójta Panią Zdzisławą Polak, ale nie z powodu złych intencji. Pani Polak zgłosiła swoja kandydaturę w ostatnim terminie 17 października, kiedy letniskowiec był już w druku.
-
- VIP
Sznowna Heniu
Nie czas płakać nad rozlanym mlekiem. Stało się i już się nic nie zmieni.
Tylko proszę nie pisać, że to może moja wina bo za póżno zgłosiłam swoją kandydaturę na wójta. Zrobiłam to w terminie wyznaczonym przez Komisarza Wyborczego./gdyby Pełnomocnik KWW się spóźnił to Komisja Wyborcza nie przyjęła by mojej kandydatury/.
Jak widać Redaktor Naczelny Letniskowca miał taki cel aby wypromować obecnego wójta więc to uczynił. Pozwolił obecnemu wójtowi na chwalenie się swoimi sukcesami nawet tymi, które są nieprawdziwe/jak np.że pozyskał 25mln.środków pozabudżetowych chyba, że doliczył do tego kredyty lub subwencją oświatową przez 4 lata?/.
Nieprawdziwa jest informacja , że za ostatnie 4 lata Gmina zrealizowała inwestycje w Żarkach Letnisku za 14mln.zł. Proszę aby je wymienił i wycenił.
Nieprawdą jest również , że nasza rada przejęła zobowiązania w kwocie 13mln. zł po poprzedniej kadencji.W bilansie otwarcia tej kadencji zadłużenie wynosiło 0 a jakie jest teraz ? dlaczego nie podał?
A rozmówcą z P.Wójtem był właśnie P.Będkowski i dlaczego nie podał swojego nazwiska jako prowadzącego wywiad?
Komu i czemu służy nasza lokalna gazeta Letniskowiec?
Proszę zastanówmy się nad tym.
Pozdrawiam
ZP
Nie czas płakać nad rozlanym mlekiem. Stało się i już się nic nie zmieni.
Tylko proszę nie pisać, że to może moja wina bo za póżno zgłosiłam swoją kandydaturę na wójta. Zrobiłam to w terminie wyznaczonym przez Komisarza Wyborczego./gdyby Pełnomocnik KWW się spóźnił to Komisja Wyborcza nie przyjęła by mojej kandydatury/.
Jak widać Redaktor Naczelny Letniskowca miał taki cel aby wypromować obecnego wójta więc to uczynił. Pozwolił obecnemu wójtowi na chwalenie się swoimi sukcesami nawet tymi, które są nieprawdziwe/jak np.że pozyskał 25mln.środków pozabudżetowych chyba, że doliczył do tego kredyty lub subwencją oświatową przez 4 lata?/.
Nieprawdziwa jest informacja , że za ostatnie 4 lata Gmina zrealizowała inwestycje w Żarkach Letnisku za 14mln.zł. Proszę aby je wymienił i wycenił.
Nieprawdą jest również , że nasza rada przejęła zobowiązania w kwocie 13mln. zł po poprzedniej kadencji.W bilansie otwarcia tej kadencji zadłużenie wynosiło 0 a jakie jest teraz ? dlaczego nie podał?
A rozmówcą z P.Wójtem był właśnie P.Będkowski i dlaczego nie podał swojego nazwiska jako prowadzącego wywiad?
Komu i czemu służy nasza lokalna gazeta Letniskowiec?
Proszę zastanówmy się nad tym.
Pozdrawiam
ZP
-
- VIP
-
- VIP
-
- VIP
majeczka ..... jak chcesz to zmienic , skoro sama piszesz incognito a nie ujawniasz swoich danych , przeciez po to jest forum , by pisac prawde ...incognito !!! moze nie wszystko jest prawda co ja pisze , ale jako "uslugowiec" mam wiadomosci z wielu zrodel i przenosze je na forum .... myslac ze to prawda .....
-
- VIP