Zamiar sprzedaży działek gminnych położonych w Ż.Letnisku
Zamiar sprzedaży działek gminnych położonych w Ż.Letnisku
W Żarkach letnisku jest ponad 10 ha nieużytecznych gruntów gminnych i nie widać absolutnie możliwości zagospodarowania ich przez gmine.Brak pieniędzy i całkowity brak inwestorów aby to zagospodarowac i żeby tereny te zaczęły przynosić dochód do Ż.L i gminy. Poprzedni wójt i poprzedni radni nic nie potrafili z tym zrobić a teraz czekając następne lata będzie dużym błędem ponieważ ani mieszkańcy ani gmina nic z tego nie będzie mieć . Jestem za sprzedażą tych terenów tak jak przegłosowali radni gminy i Ż.L za wyjątkiem radnej Polak . Chciałem podkreślić ,że mamy 3-ch radnych w Ż.L i 2-ch głosuje za sprzedażą a radna Polak jak zwykle zawsze przeciwna . Chciałbym aby radny Krzysztof Klimek na forum uzasadnił swój głos za sprzedażą działek . Proponuje aby do tej uchwały zezwalającej sprzedaż działek powstał aneks : że z sprzedaży działek dochód zostanie przeznaczony na inwestycje w Z.L a nie w Poraju.:Mamy bardzo dużo inwestycji do zrobienia w naszych Ż.L zaczynając od basenu z prawdziwego zdażenia do wielu,wielu innych. Nasza radna Polak odpycha wszystkich inwestorów czy to prywatnych czy gminnych .Odpycha również wszystkich nowych inwestorów a tym samym napływ mieszkańców nie zgadzając sie na żadne działki budowlane na terenach prywatnych czy gminnym . Motywy radnej Polak ,że nowi właściciele będą niszczyć las są bezpodstawne . Ta Pani nie ma pojęcia jakie dochody mogą przynieść nowi właściciele nieruchomości i biznesów dla gminy i Ż.L . Lasów państwowych w Ż.L i okolicy jest tyle ,że nie można odpychac wszystkich inwestycji i inwestorów ,którzy chcą inwestować. Slusznie pisze na forum P. Barbara ,że do tej pory ten bezpański gminny las nie przynosi żadnych korzyści ani dla mieszkańców ani do gminy za wyjątkiem skupisk śmieci i kradzieży drzewa. Słusznie Hr. Raczyńska zapoczątkowała Żarki Let. aby w śród lasu mogli mieszkać ludzie a gmina miała dochody i dalej się rozwijać.Motorem rozwoju Ż.L sa nowe tereny budowlane co na każdym kroku blokuje radna Polak . Na co nam oczyszczalnia i kanalizacja ulic jak nie będzie przybywac mieszkańców tylko ubywać aż stanie sie nierentowna.
P.Polak mic nie odpowiada w Ż.L ,ani nic nie zrobiła przez 3-kadencje tylko zawsze jest przeciwna - więc proponuje żeby wystartowała na wójta a wybory już bisko i będzie o wszystkim sama decydowała . Stanowisko radnej dla p. Polakowej jest za mało i brakuje jej możliwości samodzielnej decyzji. Prosze o ustosunkowanie sie do tych informacji i poparcie P. Polak na stanowisko wójta w czasie wyborów.
Antoni -mieszkaniec Ż.L
P.Polak mic nie odpowiada w Ż.L ,ani nic nie zrobiła przez 3-kadencje tylko zawsze jest przeciwna - więc proponuje żeby wystartowała na wójta a wybory już bisko i będzie o wszystkim sama decydowała . Stanowisko radnej dla p. Polakowej jest za mało i brakuje jej możliwości samodzielnej decyzji. Prosze o ustosunkowanie sie do tych informacji i poparcie P. Polak na stanowisko wójta w czasie wyborów.
Antoni -mieszkaniec Ż.L
-
- VIP
masz rację ,że OBRZUCANIE BŁOTEM RADNYCH stało się już NUDNE
zrobili , co zrobili i już nic więcej nie wymyślą
zawsze są plusy i minusy
MINUSY już były
może wreszcie znajdziecie jakieś PLUSY, bo przecież GMINA PORAJ bardzo wypiękniała i nie tylko w PORAJU ale i w Ż. L. jest jak w RAJU
tak oceniają NASZĄ GMINĘ ludzie z zewnątrz
A WY co o tym sądzicie

zrobili , co zrobili i już nic więcej nie wymyślą

zawsze są plusy i minusy

MINUSY już były

tak oceniają NASZĄ GMINĘ ludzie z zewnątrz

A WY co o tym sądzicie

dziwne te argumeny przeciwników sprzedaży, jeden chce chodzić po lesie, a inny budować targowisko, a mnie się zdaje, że jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o kasę, czyli utrzymanie wysokich cen działek, Bo tak się jakoś przypadkiem składa, że ci glowni protestujący to jeden handluje działkami, inny ma akurat dom do sprzedania a jeszcze inny całe gopodarstwo niedaleko, Ja ta w przypadki nie wierzę,ale naiwni dadzą się nabierać,
oczywiście ,żę NIE
ale jeżeli KTOŚ z uporem MANIAKA klikał i resetował np.LIVEBOXA to przez jedną wczorajszą NOC zmienił wyniki SONDAŻU
tylko zastanawiam się PO CO ,żeby udowodnić SWOJE CHORE RACJE , usprawiedliwić siię przed mieszkańcami na ZEBRANIU WIEJSKIM
na tym forum pisze zaledwie kilka osób ....to nie jest OPINIA całej SPOŁECZNOŚCI ŻAREK LETNISKA
Piszę o tych sondażach od zeszłych wakacji , ponieważ uważam ,żę są beznadziejne , niezgodne z prawdą i bardzo często KRZYWDZĄCE LUDZI
SONDAŻE powinny być tak zabezpieczone , aby można było oddać tylko jeden głos z jednego IP , a tak nie jest 

Piszę o tych sondażach od zeszłych wakacji , ponieważ uważam ,żę są beznadziejne , niezgodne z prawdą i bardzo często KRZYWDZĄCE LUDZI

-
- VIP
A MOZE BY TAK ROBACZKI DROGIE POMYSLEC NIECO INACZEJ : ZE ODKAD PEWNEJ PANI NIE MA NA FORUM TO W ZARKACH PEWNIE TEZ JEJ NIE MA, TO I SONDAZ NIECO SIE ZMIENIŁ , A MOZE TO MANIACKIE KLIKANIE NIE BYŁO NA" NIE " JA TAM KOBIECIE KTÓRA KAZE BUDUJACYM DOMY LUDZIOM BUDOWAC JESZCZE DROGI I PRZEKAZYWAC JE GMINIE ZUPEŁNIE NIE WIERZE ! ! ! A WY JAK CHCECIE ..... WOLNA WOLA ...
Antoni - mieszkaniec
Nie wiem czy widzicie że jedna grupa ludzi pisze na forum rzeczy ,które ludzi nie interesują bo to sa głupie żarty a zwłaszcza to robia ci co się nie podpisują a druga część o wiele większa wchodzi na internet i ma swoje zdanie nie odpisując ale wyraża swoje zdanie głosując.Nie wiem kto tak ograniczenie myśli że to głosują tylko mieszkańcy Ż.letnisko. Do komputera mają dostęp wszyscy a również to interesuje radnych gminy i wszystkich mieszkańców gminy. Jeżeli głosowało około 370 osób,to jest to wcale nie dużo na całą gminę i wiekszość jest za sprzedażą.W Ż.L jest mieszkańców około 2400 to proszę porównać ile w całej gminie bo ja nie wiem i to jest b.mały procent głosujących.Jestem za sprzedażą jak i wszyscy radni za wyjątkiem p.Polak .Uzasadniam to tym,że jeśli cos nie przynosi dochodu to należy sprzedac a kupić wtedy jak jest potrzeba.Trzymanie tego lasu następne 20 czy 30 lat nie przyniesie żadnych korzyści a zainwestowane pieniądze mogą nawet się podwoić czy potroić ze sprzedaży tego nieużytecznego lasu. Jak już pisałem wcześniej teraz należy sie zająć tym aby "DOCHÓD Z SPRZEDAŻY TEGO NIEUŻYTECZNEGO LASU PRZEZNACZYĆ NA INWESTYCJE W Ż.L a nie w CAŁEJ GMINIE"!.Zebranie wiejskie jest 15,07.br,na którym też będę i zobaczymy ile przyjdzie osób i ile będzie głosowało za sprzedażą a ile przeciw i jaki to będzie procent do mieszkańców Ż.L. Nad głosami przeciwnymi bardzo się angażuje radna Polak i zobaczymy jaką to zbierze grupę aby blokować inwestycje w Ż.L. Uważam ,że nawet jeśli ta grupa przegłosuje większością kilku czy kilkunastu głosów to to nie powinno być wzięte pod uwagę ponieważ to sa tereny gminne i decydują radni a nie mała grupa zorganizowana przez jedną radną p.Polak. Jest bardzo dobry moment aby wreszcie radny K.Klimek wypowiedział się na temat swojego głosu za sprzedażą bo kryje się zawsze za czyimiś plecami a te dwie panie radne spierają się z sobą. Panie radny Klimek proszę się wypowiedzieć w tej sprawie bo wybory już blisko.
Pozdrawiam mieszkańców Ż.Letnisko.
Pozdrawiam mieszkańców Ż.Letnisko.
Antoni ...dla CIEBIE głupie żarty, ale dla p. BARBARY nie ...WIDZISZ ONA JEST INTELIGENT I ŚWIETNIE ROZUMIE TE GŁUPIE ALUZJE..w duszy mnie przeklina i zastanawia się KTÓRA TO MENDA Z JEJ OTOCZENIA.........
nie piszę o działeczkach , bo tak naprawdę jest mi obojętne co się z nimi stanie..mieszkam i w Ż.L. i w Poraju...DZIŚ POZDRAWIAM Z PORAJA.
nie piszę o działeczkach , bo tak naprawdę jest mi obojętne co się z nimi stanie..mieszkam i w Ż.L. i w Poraju...DZIŚ POZDRAWIAM Z PORAJA.

-
- VIP
-
- VIP
na rozrywkę tez mam czas.trochę gorzej z pracą . Ja juz dość się w życiu napracowałam teraz niech popracują inni
wiesz spodobał mi się wierszyk ZDZICHA ..ja też tak lubię pracować..
a propo twojej osoby , bardzo mi przypominasz kogoś z Poraja , jego hobby to też PRACA I ROZRYWKA
jak się lubisz bawić , to potem nie pierdziel ,że działki trzeba sprzedawać... 

a propo twojej osoby , bardzo mi przypominasz kogoś z Poraja , jego hobby to też PRACA I ROZRYWKA

-
- VIP
Krótkowzroczne myślenie: sprzedać teraz za byle grosz a za kilka lub kilkanaście lat poszukiwać gruntów pod jakąś inwestycję i zapłacić dużo więcej.
Nie studiowałem ekonomii ale zasada tanio sprzedać drogo kupić nie wydaje mi się zbyt mądra.
Czy aby komuś nie zależy na pozyskaniu tych gruntów ?
W co mają być zainwestowane pieniądze ze sprzedaży tych działek, że mają się podwoić lub potroić ? W spłatę długów gminy ?
Nie studiowałem ekonomii ale zasada tanio sprzedać drogo kupić nie wydaje mi się zbyt mądra.
Czy aby komuś nie zależy na pozyskaniu tych gruntów ?
W co mają być zainwestowane pieniądze ze sprzedaży tych działek, że mają się podwoić lub potroić ? W spłatę długów gminy ?
-
- VIP
-
- VIP
majeczka .... dobrze ze jeszcze nie spiewali ...Nie rzucim ziemii, albo Boze cos Polske.... prawidłowe zachowanie po mszy Swietej (przekazcie sobie znak pokoju )Kiedys takie ploty odchodziły w maglu albo w kolejce , teraz znalezliscie sobie miejsce pod kosciołem .... Prawidłowo !!!
Moja firma--- moja praca bardzo fajna i nie musze nic udawac !!!
Moja firma--- moja praca bardzo fajna i nie musze nic udawac !!!
-
- VIP
No widzisz ? Teraz to już CIę wkurzyłam
łatwo WPUŚCIĆ CIĘ W MALINY ..nie denerwuj się , bo ja lubię robić GŁUPIE ŻARTY ...
FORUM JEST FAJNE , MOŻNA PISAĆ OD RZECZY , a najfajniejsze jest to ,że inni myślą ,że to prawda....
i tak naprawdę nie jestem bezrobotną ...emerytką ..itp..
na zebranie przyjdę ..chętnie popatrzę na ten CYRK

FORUM JEST FAJNE , MOŻNA PISAĆ OD RZECZY , a najfajniejsze jest to ,że inni myślą ,że to prawda....
i tak naprawdę nie jestem bezrobotną ...emerytką ..itp..
na zebranie przyjdę ..chętnie popatrzę na ten CYRK

Jest takie powiedzenie , nie będę cytował po łacinie , bo mało kto zna ten język , a powiedzenie brzmi :"TEN JEST WINIEN KTO MA W TYM INTERES"
Jaki interes ma pani P. że najpierw zablokowała budowę domów przy ulicy Porajskiej ,a teraz blokuje rozbudowę naszej miejscowości na innych terenach ? Tego można się domyśleć , bo w społecznikowskie podejście pani P.do żareckich spraw przynajmniej ja nie wierzę . Ktoś kto wykazał się taką małostkowością i krótkowzrocznością w sprawie ulic w Żarkach- Letnisku na pewno nie ma na względzie dobra lokalnej społeczności
Jaki interes ma pani P. że najpierw zablokowała budowę domów przy ulicy Porajskiej ,a teraz blokuje rozbudowę naszej miejscowości na innych terenach ? Tego można się domyśleć , bo w społecznikowskie podejście pani P.do żareckich spraw przynajmniej ja nie wierzę . Ktoś kto wykazał się taką małostkowością i krótkowzrocznością w sprawie ulic w Żarkach- Letnisku na pewno nie ma na względzie dobra lokalnej społeczności

Antoni -mieszkaniec
Zebranie wiejskie dzisiaj i proponuje aby w pierwszej kolejności wypowiedzieli sie radni z Ż.L na temat sprzedaży tych terenów leśnych i uzasadnili swoje oddane glosy w naszym imieniu. Wiemy że radna Polak była przeciwna sprzedaży a pozostali radni p.Barbara i p.K.Klimek glosowali za sprzedażą. Jestem przekonany że większość mieszkańców Ż.L nie wie jaką figurą jest p.K.Klimek w gminie Poraj a mianowicie WICEPRZEWODNICZĄCY RADY GMINY a tu tak milczy na internecie i zebraniach wiejskich że nawet niektórzy mieszkańcy Ż.L go nie znają.Apeluję ,że jeśli dzisiaj na zebraniu sam nie wyjaśni swojej decyzji o sprzedaży działek i lasu to proszę aby publicznie poprosić go o uzasadnienie swojej decyzji o sprzedaży. Jego głos jest bardzo ważny przy decyzjach ,które dotyczą Ż.L ponieważ jest 3-ch radnych . Nie po to żeśmy wybierali radnego żeby milczał i udawał niewinnego tylko żeby wyjaśniał nam swoje decyzje głosując na tak lub nie. Nie jest to ładnie żeby chował sie za plecy dwóch PAŃ RADNYCH i udawał świetego ,tylko zabierał glos i być aktywnym a wybory już są blisko . Będę również na zebraniu i życzę owocnych dyskusji a zadowoleni będą zapewne nie wszyscy.
-
- VIP
-
- VIP
no to po co piszesz
dobre porównwnie MAGIEL
moim zdaniem
spraw nie załatwia się na forum . Są do tego odpowiednie URZĘDY
no cóż , ale jeśli LUDZIE są bezsilni i urzędy olewają sprawę, to wtedy takie załatwianie spraw tweż przynosi EFEKTY
przypuszczam ,że PORAJ też czyta te wypowiedzi , bo wczorajsze przemówienie wójta , to była OPOWIEŚĆ właśnie o prpblemach , które poruszamy na FORUM

spraw nie załatwia się na forum . Są do tego odpowiednie URZĘDY

przypuszczam ,że PORAJ też czyta te wypowiedzi , bo wczorajsze przemówienie wójta , to była OPOWIEŚĆ właśnie o prpblemach , które poruszamy na FORUM
-
- VIP
-
- VIP