NOWY SONDAŻ P.BARBARY
NOWY SONDAŻ P.BARBARY
i tak w Żarkach Letnisku od lat manipuluje się opinią publiczną 

Ja też nie widzę tutaj manipulacji
Głosujesz na tak, nie lub nie wiem i już. Ja głosuję na "nie mam zdania", bo nie wiem co to za działki, jakie drogie i etc... Oddaję podjęcie decyzji Radnym i Wójtowi. Czasami tak jest, że lepiej sprzedać teraz jak jest kupiec, a kiedyś kupić, może w innym miejscu, bardziej atrakcyjnym? Nikt nie wie co będzie za rok za dwa za dziesięć lat? Dla mnie to loteria, dlatego nie mam zdania 

-
- VIP
Zielony
Albo jesteś niezorientowany albo udajesz, że nie wiesz o co chodzi.
Przecież Rada Gminy na wniosek Pana Wójta już uchwałę podjęła w sprawie sprzedaży działek m.in. w Żarkach Letnisku.
Teraz to nie pora na sondaż lecz na natychmiastowe zablokowanie sprzedaży działek , bo może być za późno.
Poczytaj na ten temat wypowiedzi pod tytułem "Zamiar sprzedaży działek gminnych w Żarkach L.".
Pozdrawiam
Albo jesteś niezorientowany albo udajesz, że nie wiesz o co chodzi.
Przecież Rada Gminy na wniosek Pana Wójta już uchwałę podjęła w sprawie sprzedaży działek m.in. w Żarkach Letnisku.
Teraz to nie pora na sondaż lecz na natychmiastowe zablokowanie sprzedaży działek , bo może być za późno.
Poczytaj na ten temat wypowiedzi pod tytułem "Zamiar sprzedaży działek gminnych w Żarkach L.".
Pozdrawiam
-
- VIP
mogę się założyć ,że sondaż badzo szybko zmieni się KLIKACZE KLIKAJĄ już jest 32 do 48 , a ZEBRANIE WIEJSKIE TUŻ TUŻ , trzeba zmienić SONDAŻ i pierdzielić KITY ,że ludzie CHCĄ SPRZEDAŻY DZIAŁEK ... te sondaże TO STAŁY CHWYT PANI BARBARY... p. BARBARO dlaczego pani tymi sondażami wprowadza ludzi w BŁĄD. lepiej zrobić LISTĘ MIESZKAŃCÓW z orginalnymi podpisami 

Zdzichu, czy ty naprawdę sądzisz, że siedzę cały dzień przy komputerze i klikam. Dlaczego tak łatwo przypisuje mi się złe intencje, jeżeli tylko sondaż nie jest po czyjejś myśli? Przecież każdy może przesłać propozycję swoich pytań sondażowych do administratora? Mnie po prostu interesują sprawy Żarek Letniska i poglądy ludzi, nie tylko te opowiadane w opłotkach.I nie odpowiedziałeś mi na czym polega ta manipulacja z sondażami, bo przecież jeżeli wielokrotnie klikają ci na TAK to również wielokrotnie klikają ci na NIE. a są także opcje pośrednie.
klikacze klikają i SONDAŻ ZMIENIAJĄ
raz w prawo , raz w lewo
i jaki WNIOSEK z tego
już troszeczkę lepiej 31 do 51
DROGA p. Barbaro (nie powiem TANIA , bo musimy spłacać DŁUGI , po WASZEJ 4- letniej kadencji) proszę się na mnie nie złościć ...JA próbuję tylko WSZYSTKIM PISZĄCYM NA FORUM...............uświadomić ,że te sondaże są do BANI i do rzeczywistości jest im BARDZO DALEKO
WIERZĘ jednak ,że nasz WÓJT ma swój rozum i nie będzie robił wbrew mieszkańcom Z. L.
POZDRAWIAM i życzę MIŁEGO DNIA
raz w prawo , raz w lewo
i jaki WNIOSEK z tego

już troszeczkę lepiej 31 do 51

DROGA p. Barbaro (nie powiem TANIA , bo musimy spłacać DŁUGI , po WASZEJ 4- letniej kadencji) proszę się na mnie nie złościć ...JA próbuję tylko WSZYSTKIM PISZĄCYM NA FORUM...............uświadomić ,że te sondaże są do BANI i do rzeczywistości jest im BARDZO DALEKO

WIERZĘ jednak ,że nasz WÓJT ma swój rozum i nie będzie robił wbrew mieszkańcom Z. L.
POZDRAWIAM i życzę MIŁEGO DNIA
MANIPULACJA sterownie poglądami albo działaniami ludzi, którzy nie są tego działania świadomi po to aby osiągnąć pewne cele.- to definicja ze słownika wyrazów obcych. Na forum umieszczono już kilkadziesiąt sondaży, po co pyta Franio? ja już na to pytanie wcześniej odpowie, bo pytania dotyczą wielu dziedzin życia społecznego działam. Opracowując pytania do sondy ani nie chcę osiągnąć żadnych celów, ani nie steruję niczyimi poglądami bo klikacie państwo jak chcecie i wypowiadacie się też jak chcecie. I dla mnie jest oczywiste, że taki sondaż nie jest "badaniem" reprezentatywnym, ale na pewno pobudza dyskusję i zainteresowanie publicznymi sprawami. To co można powiedzieć o obecnym sondażu to jedynie to, że nie WSZYSCY mieszkańcy Żarek Letniska są przeciwnikami sprzedaży przez gminę nieruchomości.
-
- VIP
Oj Zdzichu ale kraczesz ja tam nie przekraślabym tak szans Barbary bo ona jedna cos w Żarkach robi i ludzie to widzą, a i głowę ma też nie od parady, a na samej krytyce i protestach nic się nie zbuduje, jak przez 8 lat zbierali pieniądze na kanalizację i nic się nie działo to wszyscy radni siedzieli cichutko i nie organizowali protestów chociaż przepadło nam mnóstwo pieniędzy na inwestycje.
no wiem ..jest bardzo pracowita,ale całą swoją pracę sama sobie niszczy SWOIM USZCZYPLIWYM BUZIACZKIEM ... nie liczy się wogóle z innymi ludźmi...większość jej za to nie znosi ...nie umie współpracować , musi być tak ,jak ona chce...i mimo iż w wielu przypadkach ma rację , to i tak ludzie jej utrudniają ,, wszędzie chce być PIERWSZA I NAJLEPSZA
POWIEM KRÓTKO LUDZIE WIDZĄ JEJ PRACĘ , ale i tak zagłosują inaczej WSPOMNISZ MOJE SŁOWA (za 3 miesiące).

-
- VIP
-
- VIP
-
- VIP
spajdermen .. wszystko ma swoje granice ..juz dość dużo złych uwag zostało napisanych pod adresem naszych RADNYCH ...najwyższa pora dać im świety spokój....niech sobie startują skoro ich to kręci i lubią swoja pracę .....A LUDZIE SAMI ZDECYDUJĄ ,KOGO CHCĄ WŚRÓD RZĄDZĄCYCH ... myśle ,że juz wystarczy tych ZŁOŚLIWOŚCI
to jest moje zdanie , aty rób jak uważasz 

-
- VIP
-
- VIP
PARANOJA
Choroba psychiczna, dla której typowe są usystematyzowane urojenia oraz projekcja osobistych konfliktów, przypisywanych rzekomej wrogości otoczenia; chroniczna psychoza funkcjonalna, rozwijająca się w podstępny sposób. Charakteryzuje się uporczywymi, nie ulegającymi zmianom, spójnymi pod względem logicznym urojeniami, dotyczącymi przeważnie prześladowań albo związanymi z manią wielkości.
SIEDEM ELEMENTÓW PARANOI :
1. Podejrzliwość :
Podejrzliwość to najbardziej widoczna cecha paranoika. Wciąż szuka ukrytych znaczeń, sygnałów wskazujących na obecność wrogów, o których wie, że go otaczają. Interpretuje swoje spostrzeżenia zgodnie z przyjętymi założeniami i wnioskami.
2. Ksobność :
Świat paranoika zaludniają wrogowie, a on sam stanowi ośrodek ich uwagi.
3. Mania wielkości
Aroganckie przekonanie o własnej wielkości pozostaje w bliskim związku z wiarą paranoika, iż jest on centralnym obiektem zainteresowania. Jest pewien swoich racji, nie dopuszcza żadnej różnicy zdań. Zna całą prawdę i żywi swego rodzaju pogardę dla głupców, którzy mają odmienne zdanie.
4. Wrogość
Pierwszą cechą, jaka rzuca się w oczy nawet przy przypadkowym zetknięciu z paranoikiem, jest nie tyle jego przekonanie o spisku czy arogancja, ile generalnie wrogie nastawienie do świata. Paranoik jest wojowniczy i łatwo się irytuje, nie ma poczucia humoru, jest niezwykle wrażliwy na oznaki lekceważenia, kłótliwy, spięty, nastawiony obronnie.
5. Lęk przed utratą niezależności
Paranoik jest wciąż w stanie gotowości. Wciąż jest przygotowany na niespodziewane okoliczności, które określa jako zamach na swoją niezależność lub wolną wolę. Jest w stanie nieustannej wojny z prawdziwymi i wyimaginowanymi przeciwnikami, którzy chcą nad nim zapanować i odebrać mu niezależność.
6. Projekcja
Jeden z narcystycznych mechanizmów obronnych; przypisywanie innym własnych poglądów, zachowań lub cech, najczęściej negatywnych. Przyczyną jest większa dostępność tych poglądów, zachowań i cech u osoby, która je posiada, a tym samym łatwiejsze podciąganie pod daną kategorię. Według Zygmunta Freuda, projekcja wynika z normalnej skłonności do przypisywania wewnętrznych stanów i przemian przyczynom zewnętrznym. Na przykład ludzie mało znaczący albo bojaźliwi będą uważać swoich wrogów za nadzwyczajnie licznych i potężnych. Ma to określone implikacje w świecie polityki.
7. Myślenie urojeniowe
Paranoik chroni się przed niemożliwą do zniesienia rzeczywistością, konstruując rzeczywistość zastępczą. Jest ona pocieszeniem dla zranionego ego. Potrzeba podtrzymania pozytywnego wyobrażenia o sobie wyjaśnia, dlaczego tak kurczowo trzyma się przekonania, że jest obiektem spisku. Choć można by się spodziewać, że z ulgą przyjmie wiadomość o nieistnieniu spisku, w rzeczywistości będzie zdruzgotany. Pozbawiłoby go to poczucia własnej ważności. Lepiej być prześladowanym niż ignorowanym.

Choroba psychiczna, dla której typowe są usystematyzowane urojenia oraz projekcja osobistych konfliktów, przypisywanych rzekomej wrogości otoczenia; chroniczna psychoza funkcjonalna, rozwijająca się w podstępny sposób. Charakteryzuje się uporczywymi, nie ulegającymi zmianom, spójnymi pod względem logicznym urojeniami, dotyczącymi przeważnie prześladowań albo związanymi z manią wielkości.
SIEDEM ELEMENTÓW PARANOI :
1. Podejrzliwość :
Podejrzliwość to najbardziej widoczna cecha paranoika. Wciąż szuka ukrytych znaczeń, sygnałów wskazujących na obecność wrogów, o których wie, że go otaczają. Interpretuje swoje spostrzeżenia zgodnie z przyjętymi założeniami i wnioskami.
2. Ksobność :
Świat paranoika zaludniają wrogowie, a on sam stanowi ośrodek ich uwagi.
3. Mania wielkości
Aroganckie przekonanie o własnej wielkości pozostaje w bliskim związku z wiarą paranoika, iż jest on centralnym obiektem zainteresowania. Jest pewien swoich racji, nie dopuszcza żadnej różnicy zdań. Zna całą prawdę i żywi swego rodzaju pogardę dla głupców, którzy mają odmienne zdanie.
4. Wrogość
Pierwszą cechą, jaka rzuca się w oczy nawet przy przypadkowym zetknięciu z paranoikiem, jest nie tyle jego przekonanie o spisku czy arogancja, ile generalnie wrogie nastawienie do świata. Paranoik jest wojowniczy i łatwo się irytuje, nie ma poczucia humoru, jest niezwykle wrażliwy na oznaki lekceważenia, kłótliwy, spięty, nastawiony obronnie.
5. Lęk przed utratą niezależności
Paranoik jest wciąż w stanie gotowości. Wciąż jest przygotowany na niespodziewane okoliczności, które określa jako zamach na swoją niezależność lub wolną wolę. Jest w stanie nieustannej wojny z prawdziwymi i wyimaginowanymi przeciwnikami, którzy chcą nad nim zapanować i odebrać mu niezależność.
6. Projekcja
Jeden z narcystycznych mechanizmów obronnych; przypisywanie innym własnych poglądów, zachowań lub cech, najczęściej negatywnych. Przyczyną jest większa dostępność tych poglądów, zachowań i cech u osoby, która je posiada, a tym samym łatwiejsze podciąganie pod daną kategorię. Według Zygmunta Freuda, projekcja wynika z normalnej skłonności do przypisywania wewnętrznych stanów i przemian przyczynom zewnętrznym. Na przykład ludzie mało znaczący albo bojaźliwi będą uważać swoich wrogów za nadzwyczajnie licznych i potężnych. Ma to określone implikacje w świecie polityki.
7. Myślenie urojeniowe
Paranoik chroni się przed niemożliwą do zniesienia rzeczywistością, konstruując rzeczywistość zastępczą. Jest ona pocieszeniem dla zranionego ego. Potrzeba podtrzymania pozytywnego wyobrażenia o sobie wyjaśnia, dlaczego tak kurczowo trzyma się przekonania, że jest obiektem spisku. Choć można by się spodziewać, że z ulgą przyjmie wiadomość o nieistnieniu spisku, w rzeczywistości będzie zdruzgotany. Pozbawiłoby go to poczucia własnej ważności. Lepiej być prześladowanym niż ignorowanym.

-
- VIP
-
- VIP
-
- VIP
Myślę, że gdyby w sondażu padło pytanie czy wolisz wiosnę czy lato, święta Bożego Narodzenia czy Wielkanocy i tak część osób oskarżyła by mnie o manipulację, no bo niby po co ona zadaję takie pytania, o co jej chodzi czy też co ma na myśli. A ja życzę dobrej zabawy i tylko przemyślanych, rozsądnych kredytów
-
- VIP
Nie dostała. Po prosty jej stanowisko jest zależne od tego z jakiej strony witra powieje...widz wrote:Pani Barbara życzy nam przemyślanych i rozsądnych kredytów.
To dlaczego wójtowi i gminie tego nie życzyła? Tylko głosowała za wszelkimi kredytami bez względu na to czy były rozsądne czy nie.
Czy nagle dostała Pani radna olśnienia?
-
- VIP
-
- VIP
-
- VIP
-
- VIP