Nasi mieszkańcy z przyzwyczajenia dzwonią do mnie o pomoc w różnych sprawach a teraz chodzi o odśnieżanie dróg i chodników - szczególnie zaniedbywane są drogi w Dzierżnie.
Żeby nie było, że wymyślam, to proszę o Państwa opinie w/s utrzymania dróg w okresie zimowym. Może opinia publiczna będzie skuteczna.
Odśnieżanie dróg i chodników w Żarkach Letnisku
-
- VIP
Re: Odśnieżanie dróg i chodników w Żarkach Letnisku
Dołączam do Pani Zdzisławy prosząc o informację. Sporo osób już się kontaktowało z prośbą o interwencję jednak część osób mówi, że jest wystarczająco.
Anna Słabosz-Ożga
Uważam, że usunięcie śniegu z dróg jest wystarczające w Żarkach Letnisku i tutaj mam na myśli tylko błoto śnieżne. Jeżeli śnieg jest ujeżdżony niech sobie leży i proszę nic z nim nie robić. Posypywanie drogi tylko w okolicy przejazdu kolejowego i głównego skrzyżowania. Resztę ulic zostawić w spokoju. Zima ma mieć swoje uroki. Jeżeli są tacy kierowcy co nie potrafią sobie przejechać po ulicach w Żarkach-Letnisku to może powinni iść na zajęcia dokształcające lub powinni się zastanowić jak oni w ogóle otrzymali prawo jazdy? Zamiast bezsensownego posypywania ulic w całych Żarkach powinno się zadbać np. o ulicę i chodnik przy ulicy Szkolnej. Dla mnie spacer, marsz czy jazda samochodem po śniegu to sama przyjemność. Jest zima to ma być zima a nie narzekać, że pada śnieg KROPKA 

I to nie tylko Pana zdanie 
Niemniej jednak, proszę o inne opinie

Niemniej jednak, proszę o inne opinie

Anna Słabosz-Ożga
Panie Były, proszę nie pisać bzdur.Jak pan chce spacery i jazdę w śniegu to zapraszam do lasu.Drogi ze względów bezpieczeństwa powinny być odgarnięte i posypane dot. to szczególnie osób starszych.
Pani fruziu, na szczęście śnieg stopniał
Pragnę jednak poinformować, że w miejscowościach wypoczynkowych nie sypie się ulic pobocznych, oczywiście trzeba zadbać o bezpieczeństwo kierowców na głównych drogach, przelotowych. U nas jak napisałem, wystarczy zadbać o skrzyżowanie, przejazd przez tory i drogę do szkoły. W Katowicach obowiązuje strefa miejska i jest ograniczenie prędkości do 30 km/godzinę. U nas też nikt w zimę po drogach bocznych nie jeździ szybciej to nie widzę sypania i zanieczyszczania środowiska.