Zaproszenie
Zaproszenie
W sobotę 08-10-22 o godzinie 16 odbędzie się w amfiteatrze koncert zespołu Precedance.. Serdecznie zapraszamy wszystkich .
Re: Zaproszenie
O co tutaj chodzi?
http://www.ugporaj.pl/art,5590,informacja-przestrzegamy
http://www.ugporaj.pl/art,5590,informacja-przestrzegamy
-
- VIP
ZG - To jak to w końcu będzie ten koncert jutro? Czy nie będzie? Może uzgodnijcie stanowiska i dopiero informujcie mieszkańców.
-
- VIP
Dzisiaj zwrócił się do mnie pan Łyżwiński , który był organizatorem wczorajszej imprezy w Amfiteatrze w Żarkach Letnisku z pytaniem dlaczego Wójt Gminy Poraj znów nasłała na niego policję, żeby rozgonić tą imprezę. Jeśli ktoś posiada na ten temat informacje to proszę się z nami podzielić.
Amfiteatr jest obiektem publicznym, ogólnodostępnym dla mieszkańców, więc na jakiej podstawie wójt zabroniła zorganizowania tam koncertu i zabawy?
Dodam, że Wojewoda cały ten plac wokół amfiteatru przekazał Gminie Poraj (na skutek mich starań wspartych przez Radę Sołecką i TPŻL) na potrzeby społeczne mieszkańców. Modernizację - budowę amfiteatru prowadzi TPŻL i sprawuje nad nim pieczę, dlaczego więc wójt zabrania organizowania tam nieodpłatnych imprez?
Amfiteatr jest obiektem publicznym, ogólnodostępnym dla mieszkańców, więc na jakiej podstawie wójt zabroniła zorganizowania tam koncertu i zabawy?
Dodam, że Wojewoda cały ten plac wokół amfiteatru przekazał Gminie Poraj (na skutek mich starań wspartych przez Radę Sołecką i TPŻL) na potrzeby społeczne mieszkańców. Modernizację - budowę amfiteatru prowadzi TPŻL i sprawuje nad nim pieczę, dlaczego więc wójt zabrania organizowania tam nieodpłatnych imprez?
Wszyscy wiedzą tylko pani Dzidzia P nie!!! O wszystkim jest pani tak DOBRZE poinformowana???
memento
-
- VIP
Igor- wiem tylko tyle co przekazał mi Pan Łyżwiński dzisiaj, i słyszałam wcześniej na zebraniu TPŻL słowa Pani Prezes, że będzie koncert w Amfiteatrze i że Pan Łyżwiński to uzgodnił. Czytałam też na tej stronie ogłoszenie Urzędu Gminy Poraj z dnia 07.10.2022 w tym linku powyżej.
Poza tym nic więcej nie wiem na ten temat. Jak coś wiesz to proszę napisz.
Trzeba to przedyskutować, żeby na przyszłość wiedzieć kto może skorzystać z amfiteatru i na jakich zasadach. Przecież ten amfiteatr ma służyć mieszkańcom.
Poza tym nic więcej nie wiem na ten temat. Jak coś wiesz to proszę napisz.
Trzeba to przedyskutować, żeby na przyszłość wiedzieć kto może skorzystać z amfiteatru i na jakich zasadach. Przecież ten amfiteatr ma służyć mieszkańcom.
Jak już wcześniej zostało napisane organizatorem koncertu, który miał się odbyć 08-10-22 był jeden z mieszkańców, nie TPŻL. Stowarzyszenie ze swojej strony użyczyło obiektu i nagłośnienia. Nie mamy wiedzy dlaczego do koncertu nie doszło. Przepraszamy wszystkich zawiedzionych.
-
- VIP
ZG- Pani wójt zabroniła swoim zarządzeniem, które jest na BIP-ie Urzędu Gminy Poraj a link do tego dokumentu wkleił Zielony ( nieco wyżej). Z informacji od innych osób wiem że Pani wójt zaangażowała również Policję do rozpędzenia uczestników tego wydarzenia. Dlaczego tak się stało?