Oto link https://poraj.bip.net.pl/?a=6868#
W dniu dzisiejszym tj. 01.07.2021 po godz. 15-tej na stronie BIP Poraj opublikowano zapytanie ofertowe na zakup paliw płynnych do samochodów Urzędu Gminy oraz do samochodów OSP. Ogłoszenie zamieszczone dzisiaj po południu a termin składania ofert tylko do 05.07.2021 do godz. 11:00. Czyli tylko 4 dni są do składania ofert w tym dwa dni wolne od pracy. Dlaczego tak krótki termin i czy jest to zgodne z przepisami o zamówieniach publicznych?
Ponadto ciekawe są warunki tej oferty, że cena stanowi 70% a pozostałe 30 % to odległość od Poraja
dodatkowe 30 punktów otrzyma stacja paliw położona w odległości do 5 km od Poraja,
tylko 15 punktów otrzyma stacja paliw położona w odległości do 10 km od Poraja,
tylko 5 punktów otrzyma stacja paliw położona do 20 km od Poraja.
Czyli już teraz można sobie odpowiedzieć na pytanie która stacja paliw wygra?
Ciekawi mnie też to drugie pismo Urzędu Gminy, w którym są odpowiedzi dla wykonawcy zamówienia. Któremu to wykonawcy Urząd udziela odpowiedzi na zadane pytania i kiedy wykonawca o to zapytał?.
Dlaczego taki pośpiech?
Re: Dlaczego taki pośpiech?
Już tutaj na forum było obstawianie kto wygra przetarg na sprzątanie, ale nie śledziłem tego i nie wiem kto został zwycięzcą
Czy wygrała ta firma gminna która obstawiała Zdzisława?
Tutaj przetarg na paliwo, jeżeli najważniejsze kryterium jest odległość to wygra stacja paliw w Poraju, to nawet logiczne, bo ceny paliw są bardzo podobne w regionie a dojeżdżając daleko po paliwo to : jedno, że uciążliwe a drugie dochodzą koszty dojazdu. Paliwo na stacjach jest jednakowe, bo wszystko pochodzi od P. Obajtka

Czy wygrała ta firma gminna która obstawiała Zdzisława?
Tutaj przetarg na paliwo, jeżeli najważniejsze kryterium jest odległość to wygra stacja paliw w Poraju, to nawet logiczne, bo ceny paliw są bardzo podobne w regionie a dojeżdżając daleko po paliwo to : jedno, że uciążliwe a drugie dochodzą koszty dojazdu. Paliwo na stacjach jest jednakowe, bo wszystko pochodzi od P. Obajtka

-
- VIP
Zielony nie masz racji bo ceny na stacji paliw w Poraju są najwyższe każdego dnia. proszę sobie sprawdzić w każdy dowolnie wybrany dzień
( porównać ceny w kilku stacjach ). Różnice w cenach są znaczące.
( porównać ceny w kilku stacjach ). Różnice w cenach są znaczące.
Prawda jest taka, że to jest najdroższa stacja paliw w rejonie ale cena za litr do przetargu może być niższa niż na dystrybutorze. Swoja drogą ciekaw jestem jak utrzymają cenę w dzisiejszych czasach.