rampa w żarkach
rampa w żarkach
Witam. Chciałbym wam pokazać jaki ciekawy ale nie drogi obiekt można w Żarkach postawić. Tutaj macie przykład w DG w Parku: http://www.dabrowa.pl/DG_FOTO_2005/2005 ... forma+.jpg. Jest to rampa do użytkowania na desce, rolkach, bmx-ach, hulajnogach i innych. Osobiście widziałem dużo młodzieży na rolkach, deskach, bmx-ach. Była by to atrakcja dla nich jak i dla innych ponieważ mogą oglądać triki. Ja jeżdżę na desce od 2 lat. Panie sołtysie prosze przemyśleć tą sprawę. Wszystkim którym pomysł się podoba proszę pisać. Pozdrawiam 

rampa TAK!
A ja nie poruszam się samochodem i na nogach, ale jestem jak najbardziej za budową rampy!
rampa TAK!
A ja poruszam się samochodem i na nogach, ale jestem jak najbardziej za budową rampy!
Rampa tak!!
To jest znakomity pomysł od dawna już o tym myślałem ale nie widziałem czy będzie ktoś tym zainteresowany teraz widze że są tacy ludzie. Dzięki temu możemy uchronić młodzież np od picia alkoholu po co mają stać pod sklepami i pić jak mogą sobie isć pojeżdzić na desce, rowerze lub rolkach na rampie. Owszem wiąże sie z tym pewne nie bezpieczeństwo bo to zalicza sie do sporót extremalnych ale jak ktoś bedzie miał ochraniacze to sie mu nic nie powinno stać. Taki obiekt przyciągnie mase młodzieży nie tylko z żarek ale także z okolic. W częstochowie otrwali skate part i zjeżdzają sie tam nawet ekipy z łodzi i wrocławia. U nas napewno będzie podobnie bo to jest rzada atrakcja w polsce z szczególnie w małych miejscowościach. Pozdrawiam
wlasnie trafiliscie w 10
wspaniale w zarkach mlodzi bikezy (tacy jak ja) nie moga sie wyszalec zdecydowanie tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

-
- Ekspert
I co ?? Rampy jak nie było tak nie ma , nawet planów nie ma, nie ma również żadnej chęci ze strony KOCHANEGO SOŁTYSA ŻAREK LETNISKA! Jakie to nasz SOŁTYS deklaracje składał, że będzie dla młodych wiele działał- i co?? - jedno wielkie G****! Na początku wakacji, gdy własnymi rękami i za własne środki(600zł) zrobiliśmy boisko do piłki siatkowej, na naszym pięknym basenie, (który notabene też sami czyściliśmy w czynie społecznym) to nasz kochany SOŁTYS przyszedł z jakimś znajomym i zaczął bluzgać że boisko złe i do d*** itp... Zmienić go!
Volleyball forever:*
ej bo to jest tak. spoko ja jestem na tak oczywiscie ale jak ty nie dasz na to kasy to nikt tego nei zrobi wiecie ile juz było takich propozycji ??!! i zadnej nikt nie chciał przyjac miał byc skate park koło szkoły ale nie da rady bo nei ma srodkow na taki cel miało byc boisko do kosza i do nogi ale nie bo nie ma srodkow wojt i sołtys oni nie zezwola na takie cos ze swoich pieniedzy !! jak sobie uzbieramy to dopiero. ale wolałbym juz dirt park od ramy :/ bo na jedna rampe bede sie pchac i wogole dziadowo by było. ale narazie jestesmy bez silni...
mozna sie starac koparki by sie załatwiło po znajomosci ale nie da nam nikt terenu na ktorym mozna cos zbudowac i dlatego sa chopki ale po lasach zeby sie nikt nie czepiał. jestem na tak noo ale tak jak wirt napisał jak nie bło tak nie ma i kapa

mozna sie starac koparki by sie załatwiło po znajomosci ale nie da nam nikt terenu na ktorym mozna cos zbudowac i dlatego sa chopki ale po lasach zeby sie nikt nie czepiał. jestem na tak noo ale tak jak wirt napisał jak nie bło tak nie ma i kapa

Napiszcie coś więcej o rampie, jakiego terenu wymaga, jakich przygotowań i do czego służy. w Zarkach jest sporo terenów gminnych i jeżeli nie jest to trwała zabudowa to można o tym pomśleć. Zainteresujcie tym radę sołecka,przedstawcie na zebraniu wiejskim, coś dla młodzieży być musi nie tylko rozbijanie koszy na śmieci. :shock: :shock:
-
- Stały bywalec
Ja też jestem ZA zbudowaniem takiej rampy ale dotychczas nikt formalnie tego pomysłu nie zgłaszał,nawet nie bardzo wiedziałam, że chodzi o element skate parku. Za kilka dni będę miała katalog opolskiej firmy, która robi tkie rzeczy, będzie można realniej określić nasze szanse , bo jak się orientuję z internetu to dosyć kosztowna inwestycja . Osoby zainteresowane proszę o konakt na tym forum lub telefonicznie 665146298.
[/quote]

-
- Stały bywalec