Wiem kto kandyduje w Warszawie, Gdańsku czy Wrocławiu ale nie wiem kto kandyduje w Gminie Poraj
Jeżeli są już kandydaci na wójta i kandydaci na radnych gminnych, powiatowych i wojewódzkich z Żarek Letniska proszę o podanie takiej informacji.
Lepiej dowiedzieć się wcześniej kto jest kandydatem, żeby później nie popełnić błędu przy głosowaniu
K Klimek ktoś o nazwisku Pieroń
Marek Krzak boczna Robert Baczyński pani Chmura . z długiej Makuch chyba z dzierzno czy ktoś jeszcze nie wiem.jak ktoś coś to proszę dopisać (poprawić)
Klimek -Pieroń
Makuch- M Krzak
Baczyński - Chmura
Nie wiem czy ktoś jeszcze ale jak myślicie na kogo by tu głosować? Chyba już czas rozpocząć dyskusje na ten temat. Zacznijmy bo wybory tuż tuż.
Szkoda, że Pan czy Pani nie była na Zebraniu Wiejskim w Żarkach Letnisku w dniu 21.09.2018r.
Była autoprezentacja kandydatów na radnych do Gminy Poraj i tzw."jedynek" do Powiatu.
Nie wszyscy kandydaci skorzystali z okazji do przedstawienia siebie i swojego programu Mieszkańcom, którzy przybyli na Zebranie Wiejskie.
Z KWW "Poraj dla Wszystkich" kandydują:
W okręgu nr 13- Pan Marek Krzak
w okręgu nr 14- Pan Bogusław Pieroń
w okręgu nr 15- Pani Jolanta Chmura
A na wójta kandyduje Danuta Służałek Jaworska.
Ponadto z innych komitetów wyborczych na radnych do Gminy Poraj kandyduje Pan Makuch, Pan K. Klimek i Pan R. Bączyński.
Na radnych do powiatu z Żarek letniska z tzw jedynek konkurować będą: Zdzisława Polak i Mariusz Karkocha.
Przekazałam wiedzę, którą posiadam na teraz.
Krzysztof Klimek to do śmierci chce być radnym, teraz zamienił się ze szwagrem, Klimek znowu do gminy, a Karkocha do powiatu. Może ci strażacy wreszcie nabiorą rozumu i przestaną na nich głosować, bo dla straży załatwili już wszystko dla miejscowości NIC. Polakowa podjęła mądrą decyzję i warto na nią głosować, powiat to właściwe miejsce dla osoby z jej temperamentem i dociekliwością. Z pozostałych jedyną osobą, którą interesowały zawsze sprawy Żarek Letniska jest pani Chmura i będzie właściwą osobą w Radzie, reszta to przypadkowi ludzie.
Pieroń jest też spowinowacony z panią Zdzisławą, jedyną kompetentną i zainteresowaną sprawami naszej miejscowości wśród tych nazwisk jest pani Jola Chmura, dobrze, że moge na nią głosować, w innym okręgu miałbym problem, bo na kogo już nie głosować ( Krzysztof Kimek) to wiadomo, a jak ocenić innych? Pani Zdzisławo, gratuluję decyzji i zamiesza pani w tym powiecie. Szczerze życzę.
A ja w poprzednich wyborach nie głosowałem na tych co noszą wąsy, ci z wąsami to takie dziwaki. Oczywiście nie wliczam tych z brodą i tych z kilkudniowym zarostem.
W tym roku także nie zagłosuję na tych co mają wąsa i dodatkowo nie zagłosuję na tych co ukończyli wiek emerytalny.
Myślę, że kandydaci zawitają na tym forum i sami się przedstawią, głosujmy jednak na kobiety, które bardziej serio traktują funkcję radnego, odważniej zabierają głos i mniej są skłonne by dla świętego spokoju godzić się na wszystko.