Dobra zmiana w Żarkach Letnisku
Dobra zmiana w Żarkach Letnisku
Jak wieść gminna niesie "ozdoba" naszego centrum czyli pawilon handlowy zmienił wreszcie właściciela, a to może oznaczać duże zmiany.Może nie wszyscy na tym zyskają, ale wygląd centrum z pewnością zmieni się na lepsze. Warto by sprawą zainteresowało się TPŻL , może uda się mieć jakiś wpływ na wygląd tego co w tym miejscu powstanie. Z prezeską GS-u dotychczasowym właścicielem pawilonu nie udało się nigdy nawiązć kontaktu, może jednak prywatny właściciel będzie bardziej skłonny do rozmów i nie wpakuje nam tutaj żółto-czerwonej Biedronki.
Re: Dobra zmiana w Żarkach Letnisku
.
Last edited by Marcin on 18 Dec 2024, 03:53, edited 1 time in total.
Marcin .... ten pawilon rozleci się jeszcze zanim zacznie się remont ! , ten zlepek sklepów stoi , bo jeden drugi trzyma
Ile lat temu był któryś remontowany ? pamiętasz .... bo ja nie ! 

Jaki parking, co Wy, po co nam w centrum parking, jakieś totalne nieporozumienie.
Tez mi sie wydaje ze powinni zostawic tak jak jest tylko troszke odświeżyć. Bryły budynku i przeznaczenia bym juz nie zmieniał - za długo to tam stoi.
Na parking powinni zorganizowac targowisko, a park przecież jest wiec mozna o niego dbać i ewentualni pomysleć o innym parku, poza centrum.
Na parking powinni zorganizowac targowisko, a park przecież jest wiec mozna o niego dbać i ewentualni pomysleć o innym parku, poza centrum.
Lee równie szkaradnej budowlanej pozostałości po realnym socjaliżmie nie ma już chyba nigdzie w Polsce. Nigdy nie remontowany, zdekapitalizowany trzyma się chyba tylko dzięki tym więziennym kratom w oknach. To z całą pewnością najbrzydsze i najbardziej zaniedbane miejsce w naszej miejscowości. Obawiam się jednak, że nowy właściciel ograniczy się tylko do podniesienia czynszu dzierżawcom
Kwestia gustu... mnie się podoba, niski budynek, nie wybijający sie ponad korony drzew. Nie mam wątpliwości, każdy inwestor który tam wejdzie, drzew nie oszczedzi. Po prostu pasuje tam tak jakby tam był od zawsze, tylko trochę ogarniecia z zewnątrz, ale kosmetycznie i bedzie git.
Kazdy kto mnie odwiedza w ŻL i ma okazje odwiedzić nasz pawilon jest pod wrażeniem że mamy jeszcze takie miejsce które kiedyś byly wszedzie, a teraz zostały zastepione przez lidly, zabki czy inne netta, zabetonowane kostka betonową równiutko i z takim samym asortymentem wszędzie.
Ja jestem naprawde zadowlony z tych handlowców co tam maja swoje interesy. W naszym pawilonie mozna kupić wszystko - jak chce litewskie piwko, wedzonego karmazyna czy orenżade w butelce zwrotnej to też jest, świątek-piątek i do późna, prawie jak w tesco
I nawet jak jest troszke drożej niz w Oszonie to jeśli tylko mam wybór to kupuje w pawilonie i wspieram lokalnych handlarzy.
Kazdy kto mnie odwiedza w ŻL i ma okazje odwiedzić nasz pawilon jest pod wrażeniem że mamy jeszcze takie miejsce które kiedyś byly wszedzie, a teraz zostały zastepione przez lidly, zabki czy inne netta, zabetonowane kostka betonową równiutko i z takim samym asortymentem wszędzie.
Ja jestem naprawde zadowlony z tych handlowców co tam maja swoje interesy. W naszym pawilonie mozna kupić wszystko - jak chce litewskie piwko, wedzonego karmazyna czy orenżade w butelce zwrotnej to też jest, świątek-piątek i do późna, prawie jak w tesco

PRL......dobrze , że parę osób ma pracę